ABARTH 600E: ELEKTRISCHE CROSS-OVER IS STERKSTE ABARTH OOIT 20 maart 2024

De elektrische Abarth 500e dook de boeken in als de snelst accelererende Abarth ooit. De Abarth 600e stoot hem zeer waarschijnlijk van de troon. Dat is de krachtigste straatauto die het bedrijf ooit op de weg zetten.

 

De Fiat 500e was de eerste elektrische auto waarop Abarth zijn vaardigheden losliet. Ook de aanzienlijk grotere Fiat 600e ontkomt niet aan een Abarth-behandeling. Het sportieve merk van Stellantis geeft nog niet alle foto’s en informatie van de Abarth 600e vrij, maar slingert wel een eerste afbeelding de wereld in, waarop de auto volledig zonder camouflerend stickerwerk te zien is.

Overigens is dit paarse kleurtje genaamd Hypnotic Purple waarschijnlijk enkel te verkrijgen op de ‘launch edition’ van de Abarth 600e. Deze heet Scorpionissima en wordt gebouwd in oplage van 1.949 stuks. Het aantal stuks verwijst naar het geboortejaar van Abarth.

 

We moeten nog heel even geduld hebben voor de officiële onthulling van de Abarth 600e, maar we zijn voorzichtig enthousiast over de elektrische sport-crossover.

HomeAbarthNieuwsABARTH 600E: ELEKTRISCHE CROSS-OVER IS STERKSTE ABARTH OOIT

Heb je een vraag?