Abarth onderhoudstips 14 juni 2020

Aandacht voor het oliepeil

Controleer ook tussen de onderhoudsbeurten door regelmatig het oliepeil. Dit doet u als volgt:

 1. Zet uw auto op een vlakke ondergrond.oil
 2. Zet de motor af, wacht 5 minuten.
 3. Trek de peilstok uit de motor en veeg deze af met een niet-pluizende doek. Plaats de peilstok terug en haal hem er opnieuw uit. Controleer of de olie tussen de aanduidingen voor het minimale en maximale peil staat.
 4. Wanneer de olie onder het minimale peil staat, moet er olie worden bijgevuld. Draai in dat geval de olievuldop los (let op: deze kan heet zijn!), vul olie met de juiste specificaties bij en controleer het peil opnieuw.
 5. Raadpleeg uw dealer wanneer u meer dan één liter per duizend kilometer moet bijvullen of de motorruimte en/of koelventilator zijn vervuild met olie.

 

Aandacht voor de accu

 1. Wees altijd zeer voorzichtig bij het omgaan met de accu: accuvloeistof is corrosief en giftig, voorkom daarom aanraking met de huid.battery
 2. Als het vloeistofniveau in de accu te laag is, kan de accu onherstelbaar beschadigd raken.
 3. Wanneer u de auto voor langere tijd niet gebruikt, verwijder dan de accu en bewaar deze in een afgesloten, warme ruimte.
 4. Probeer nooit een bevroren accu op te laden. Controleer na bevriezing of de accu intact is: lekkende accuvloeistof kan ernstige schade aan uw auto veroorzaken!
 5. Laat een defecte accu vervangen bij uw dealer. Deze draagt ook zorg voor een milieuverantwoorde afvoer van de oude accu.
 6. Met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u leeglopen van de accu voorkomen en zo de levensduur ervan verlengen: Controleer bij het verlaten van de auto altijd of de binnenverlichting uit is. Ga na of alle portieren en de achterklep goed zijn gesloten. Laat de radio en/of alarmlichten niet langdurig aan staan terwijl de motor uit staat.

 

wipers

Aandacht voor de ruitenwissers

 1. Houd de rubbers schoon en vervang de ruitenwissers ten minste één maal per jaar.
 2. Zorg bij nachtvorst dat de wissers niet aan de ruit vastvriezen: hierdoor kunnen de rubbers beschadigd raken.
 3. Verwijder een sneeuwlaag op de ruit altijd met hand en niet door het inschakelen van de ruitenwissers.
 4. Controleer regelmatig het peil van het ruitensproeierreservoir en of de sproeiers niet verstopt zijn.

 

tyres

Aandacht voor de bandenspanning

 1. Controleer regelmatig de bandenspanning, bij voorkeur om de twee weken en voor lange ritten.
 2. Controleer de spanning altijd bij koude banden en vergeet niet ook het reservewiel te controleren.
 3. Een juiste bandenspanning is essentieel voor een goede grip van de banden op de weg. Bij een te lage spanning kunnen banden bovendien te warm worden en beschadigd raken.

 

Aandacht voor de carrosserie

bodywork

 1. Diepe krassen en andere beschadigingen van de lak kunnen roest veroorzaken en moeten altijd direct worden behandeld.
 2. Pekel en luchtverontreiniging kunnen de lak van uw auto ernstig aantasten. Bezoek daarom in de winter en bij smog regelmatig de wasstraat en laat daarbij ook de onderzijde reinigen.
 3. Ook het interieur van uw auto verdient aandacht: controleer of er geen water onder de vloermatten staat en maak de vloerbedekking en stoelbekleding schoon met een vochtige borstel of stofzuiger. Reinig het dashboard, de middenconsole en de portierpanelen met een vochtige doek, eventueel voorzien van een neutraal schoonmaakmiddel.
HomeAbarthNieuwsAbarth onderhoudstips

Heb je een vraag?