COVID-19 Update: Showrooms verder open! 17 maart 2021

Update: 17 maart 2021

Zoals al bekend was is de verkoop op afspraak vanaf 3 maart weer toegestaan in onze showrooms. Maar vanaf 16 maart mogen de showrooms verder open! Wat houdt dit dan precies in? Dat vertel ik je in onderstaand bericht!

Winkels en showrooms die groter zijn dan 50m2 mogen vanaf 16 maart meer personen op afspraak ontvangen. Alle drie onze showrooms zijn groter als 50m2 meter en dat houdt in dat wij meer dan 2 personen per tijdsblok van een uur mogen ontvangen! Zo stelt het demissionair kabinet dat er één klant per 25 m2 is toegestaan, met een maximum van 50 personen. Wij zijn zeer blij met deze verruiming, omdat wij met inachtneming van de maatregelen u nu beter van dienst kunnen zijn!

Demissionair premier Mark Rutte kondigde de aanpassing voor het winkelen op afspraak aan tijdens de persconferentie op maandag 8 maart. De overige regels blijven hetzelfde: een bezoek moet minimaal tien minuten duren en de afspraak moet minimaal vier uur van tevoren zijn gemaakt. Daarbij liet Rutte ook weten dat de avondklok wordt verlengd tot en met 31 maart 04.30 uur.

Wat zijn dan nu de maatregelen?

De versoepelingen die zijn aangekondigd zijn als volgt:

  • Showrooms die groter zijn dan 50m2 mogen meer klanten ontvangen.
  • De afspraak moet minimaal vier uur van tevoren zijn gemaakt
  • Een afspraak duurt minimaal 10 minuten en maximaal een uur.
  • De basisregels waaronder anderhalve meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten, blijven gelden.

Kijkend naar onze drie vestigingen houdt dit in dat wij per vestiging 20 klanten in één uur mogen ontvangen. Mits de klant vier uur van te voren een afspraak heeft gemaakt!

Mogelijk verdere stappen met Pasen

Rutte hoopt met Pasen nieuwe stappen te kunnen zetten om het land verder uit het slot te halen. Dat is nodig en hij onderstreepte dat het water bij veel ondernemers aan de lippen staat, de nood hoog is en de reserves op zijn. Daarom wordt ook opnieuw gekeken naar aanpassingen en verlenging van de economische steunpakketten. Het kantelpunt komt langzaam maar zeker in zicht: op 1 juli zouden alle Nederlanders die dat willen hun eerste vaccinatie gekregen moeten hebben, waarna nog meer mogelijk zou moeten zijn.

Op 23 maart volgt een nieuwe persconferentie.

Plan uw showroom bezoek in!

Plan uw afspraak

 

Gewoon de service die u van ons gewend bent, maar dan net even iets anders!

 

 

HomeAbarthNieuwsCOVID-19 Update: Showrooms verder open!

Heb je een vraag?