Van de Formule 4 racetrack naar de straat: de nieuwe Abarth F595 20 juli 2021

Rechtstreeks van de racecircuits van Europa komt het gebrul van de nieuwe Abarth F595, de nieuwe speciale serie – uitgerust met een F.4 motor. “Onder de motorkap klinken de 165 pk van de krachtige 1,4-liter Euro 6D-Final T-jet motor, de basis voor de motor in de Tatuus eenzitters die gebruikt worden in de Italiaanse en Duitse “F.4 Championships Powered by Abarth Certified by FIA”. De “F” in de naam is bedoeld als eerbetoon aan de Formule 4, waarvoor Abarth de exclusieve motorleverancier is en optreedt als titelsponsor.

165 pk pure adrenaline “aangedreven” door de supercharged Garrett turbocompressor

Uitstekende prestaties en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste kenmerken van de 165 pk sterke 1,4-liter Euro 6D-Final T-jet motor, voorzien van de supercharged Garrett turbocompressor met een geometrische compressieverhouding van 9:1. Deze drukt maakt het mogelijk dat het piekkoppel van 230 Nm al bij 2.250 t/min beschikbaar is, terwijl het vermogen in het bovenste deel van de toerenteller wordt geleverd. Dit resulteert in voordelen op het gebied van topsnelheid – 218 km/u – en vooral een betere herstart: in de 5e versnelling accelereert de nieuwe Abarth F595 van 80 naar 120 km/u in 7,8 seconden. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar kan op verzoek worden voorzien van een MTA vijftrapsautomaat met schakelpaddles aan het stuurwiel. Het resultaat: een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 7,3 seconden met de handgeschakelde versnellingsbak en in 7,4 seconden met de sequentiële automatische variant.

Nieuwe “Record Monza Sovrapposto” uitlaat met verticale aansluitingen

De gedurfde Abarth F595 biedt de iconische Record Monza uitlaat, nu geëvolueerd in een nieuwe configuratie met vier aansluitingen – 2 aan elke kant, verticaal gestapeld.

De brul is altijd onmiskenbaar, en staat voor kracht en prestaties. De actieve uitlaatklep wordt bediend door op de knop “Scorpion” op het dashboard te drukken. Dit zorgt ervoor dat het “gentleman driver” geluid of een donkerder, brutaler, typisch Abarth gebrul, allemaal binnen handbereik is. Het resultaat is pure muziek, een krachtig en assertief geluid.

De racerij staat centraal, vanaf het ontwerp

De nieuwe Abarth F595 is beschikbaar in berline- en cabrioversie en is afgewerkt met Blu Rally-designelementen, zoals te zien is in de kappen van de achteruitkijkspiegels en voor- en achterbumpers. De sportieve uitstraling wordt verder versterkt door de Sport 17″ matzwarte lichtmetalen velgen, de “F595” identificatie badge op de achterzijde en de mistlampen, die standaard zijn inbegrepen.

Dezelfde gedurfdheid is terug te vinden in het interieur: het lederen stuurwiel en de zorgvuldig afgewerkte Abarth sportzetels verfraaien een uitgesproken sportieve omgeving.

Standaard technische specificaties voor maximaal rijplezier, veiligheid en connectiviteit

De nieuwe F595 is standaard uitgerust met alle technische specificaties die nodig zijn om het plezier en het rijplezier te garanderen dat kenmerkend is voor Scorpion-auto’s. Daartoe behoort de Koni-achterwielophanging met Frequency Selective Damping (FSD)-technologie, om de prestaties te verbeteren, een perfecte wegligging te garanderen en tegelijkertijd het rijgedrag en de stabiliteit te verbeteren.

Het door Abarth ontworpen remsysteem zorgt voor een optimale respons en een verbeterde veiligheid, en bestaat uit 284 mm ventilerende remschijven voor en 240 mm ventilerende remschijven achter.

Last but not least, de F595 is standaard uitgerust met het 7″ HD Uconnect™-systeem met DAB-radio en ingebouwde Apple CarPlay- en Android Auto™-compatibiliteit.

HomeAbarthNieuwsVan de Formule 4 racetrack naar de straat: de nieuwe Abarth F595

Heb je een vraag?