Alfa Romeo Milano 14 november 2023

Binnen Stellantis heeft Alfa Romeo, op Lancia na, het oudste modellengamma. De line-up is flink gekrompen en dus best beperkt. Maar volgend jaar komt hier eindelijk verandering in want dan verwachten we de eerste elektrische Alfa Romeo!

Naast de Stelvio, Giulia en Tonale is geen compact model meer, maar daar komt nu eindelijk verandering in. Tevens kwam de Tonale als vervanger voor de Giulietta die het segment moest gaan overnemen.

Binnen Stellantis is het aanbod wat betreft elektrische aandrijving enorm, zo kennen we momenteel de Jeep Avenger die tevens auto van het jaar 2023 is geworden. Het zal ons dus niet verbazen als de nieuwe Alfa Romeo deze techniek zal gaan overnemen. Vanaf 2027 wil Alfa Romeo tevens volledig elektrisch verkopen, dat betekent dus niet dat er in de tussentijd geen verbrandingsmotoren meer worden gemaakt!

Als we kijken naar de elektrische hardware hoeven we niet lang na te denken. Waarschijnlijk net als de al bestaande elektrische modellen binnen Stellantis zal hij worden voorzien van een 54-KWH accupakket met een geschat vermogen van 156 pk, die combinatie brengt ons naar een actieradius van ruim 400 kilometer. We verwachten ook dat de Alfa Romeo een kleiner accupakket zal krijgen met hierbij een vermogen van 136 pk en een bereik van circa 330 km, deze versie zal dan waarschijnlijk wel een betere/lagere prijs hanteren! Maar zoals wij Alfa Romeo kennen zullen zij het net even anders doen om zich te kunnen onderscheiden van alle andere Stellantis merken/ modellen.

Voor de grote onthulling moeten we nog nog even wachten tot 10-04-2024, dan zal de Alfa Romeo Milano zijn debuut gaan maken.

HomeAlfa RomeoNieuwsAlfa Romeo Milano

Heb je een vraag?