Alfa Romeo Junior 14 november 2023

de lancering van de Alfa Romeo Junior Elettrica, een volledig elektrische compacte sportwagen die een nieuw tijdperk van duurzame prestaties inluidt voor het iconische Italiaanse merk. De Junior Elettrica belooft de kenmerkende rijervaring van Alfa Romeo te combineren met de voordelen van elektrische aandrijving.

De Alfa Romeo Junior Elettrica is uitgerust met een geavanceerde 211 kW (156 pk) elektromotor, waardoor de auto een indrukwekkende acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 8,1 seconden biedt. Het voertuig heeft een rijbereik van 400 kilometer op een enkele lading, dankzij een efficiënt 75 kWh batterijpakket. Met ondersteuning voor snelladen kan de batterij in slechts 30 minuten tot 80% worden opgeladen via een DC-snellader, wat zorgt voor minimale onderbrekingen tijdens lange ritten.

Het exterieurontwerp van de Junior Elettrica weerspiegelt de klassieke Alfa Romeo-stijl met een moderne interpretatie. De iconische V-vormige grille en slanke koplampen geven de auto een onderscheidend en elegant uiterlijk, terwijl aerodynamische verbeteringen en het gebruik van lichtgewicht materialen bijdragen aan zowel de efficiëntie als de prestaties. Het interieur biedt een luxe en technologisch geavanceerde ervaring, met hoogwaardige materialen, een state-of-the-art infotainmentsysteem en de nieuwste rijhulpsystemen voor een optimale rijervaring.

Jean-Philippe Imparato, CEO van Alfa Romeo, verklaarde: “Met de Alfa Romeo Junior Elettrica zetten we een belangrijke stap in de toekomst van ons merk. Deze auto belichaamt de perfecte combinatie van traditie en innovatie. We zijn trots om een model te presenteren dat niet alleen de klassieke Alfa Romeo-waarden van stijl en prestaties respecteert, maar ook onze toewijding aan duurzaamheid weerspiegelt.”

De Alfa Romeo Junior Elettrica zal Q3 2024 beschikbaar zijn in Europa, met een verwachte vanaf prijs van €39.000. Klanten kunnen vanaf volgende maand hun eigen Junior Elettrica configureren via een speciaal online platform, waarbij ze kunnen kiezen uit diverse personalisatieopties om hun perfecte auto samen te stellen.

Met de introductie van de Junior Elettrica bevestigt Alfa Romeo zijn visie op een toekomst waarin milieuvriendelijkheid en rijplezier hand in hand gaan. Dit model markeert een belangrijke mijlpaal in de elektrificatie van het Alfa Romeo-gamma en belooft een nieuwe generatie autoliefhebbers aan te spreken.

HomeAlfa RomeoNieuwsAlfa Romeo Junior

Heb je een vraag?