Alfa Romeo Racing 5 februari 2019

Afgelopen vrijdag maakte het Formule 1-team bekend verder te gaan onder de naam Alfa Romeo Racing. En daarmee verdwijnt de naam Sauber uit de Formule 1.

In 2017 ging Sauber officieel samenwerken met Alfa Romeo. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat de naam van het team vorig jaar al veranderde in Alfa Romeo Sauber. Kimi Räikkönen, afkomstig uit Finland, en de Italiaan Antonio Giovinazzi zijn de twee ervaren coureurs die het komende seizoen Alfa Romeo Racing zullen vertegenwoordigen.

Door de naamswijziging keert Alfa Romeo terug als constructeur in de Formule 1. Het is dan ook niet de eerste keer dat Alfa Romeo als team actief is in de koningsklasse van de autosport. In 1950 en 1951 en van 1979 tot en met 1985 was dit namelijk ook al het geval.

Teambaas Frédéric Vasseur is blij met de naamswijziging. “We hebben met Alfa Romeo als titelsponsor in sportief opzicht, op technisch vlak en op commercieel gebied veel vooruitgang geboekt als team. We willen deze punten blijven verbeteren in de toekomst.”

 

HomeAlfa RomeoNieuwsAlfa Romeo Racing

Heb je een vraag?