Alfa Romeo Tonale conceptcar 13 juli 2020

Alfa Romeo betreedt met de nieuwe Tonale conceptcar de wereld van de elektrische auto. Bovendien is de Tonale de eerste plug-in hybride en ook de eerste middelgrote cross-over van het merk. Het concept herschrijft de regels voor dit snelgroeiende segment met typische Alfa Romeo-kenmerken als Italiaanse stijl en ongeëvenaard rijplezier.

Het design van de Tonale is een uiting van een verre blik in de toekomst. In zijn compacte afmetingen komen Italiaans design en de onmiskenbare, moderne stijl van Alfa Romeo samen als een perfecte mix van ontwerptraditie en een vooruitblik op nieuwe perspectieven. De vormen zijn gebaseerd op de schoonheid en verscheidenheid van het menselijk lichaam, waarvan de organische bewegingen door middel van traditioneel boetseerwerk zijn vertaald in zuivere lijnen en volumes. De achterzijde wordt gedefinieerd door een sierlijk gebolde achterruit, die aan de bovenzijde wordt begrensd door een zwevende spoiler als natuurlijke verbinding tussen het transparante dak en de achterruit zelf. Als menselijke touch die bij geen enkel Alfa Romeo-design ontbreekt, zijn de achterlichten zuivere artistieke hoogstandjes: ze vormen als het ware de verlichte handtekening waarmee de kunstenaar zijn werk heeft gesigneerd.

Moderne technologie

De Tonale conceptcar zit boordevol moderne technologie die garant staat voor een connected, comfortabele en dynamische gebruikerservaring. Het genieten van het sportieve prestatieniveau dat de auto biedt, staat daarbij altijd voorop. Zo zorgt het 12,3-inch display van het volledige digitale instrumentenpaneel ervoor dat de bestuurder zijn aandacht maximaal op de weg gericht kan houden. Hetzelfde geldt voor het 10,25-inch touchscreen van het infotainmentsysteem, dat zich onderscheidt door een intuïtieve interface die de bestuurder vlot en veilig toegang biedt tot alle belangrijke bedieningsfuncties.

Via de nieuwe infotainment-apps ‘Alfista’ en ‘Paddock’ staat de bestuurder permanent in verbinding met de wereld en gemeenschap van Alfa Romeo.

  • ‘Alfista’ geeft informatie over geselecteerde Alfa Romeo-clubs en Alfa Romeo-evenementen, zoals clubbijeenkomsten, toerritten en circuitdagen. Daarnaast biedt deze standaard geïnstalleerde app actuele nieuwsberichten en updates over Alfa Romeo. Via de app kan de gebruiker zich direct aanmelden voor evenementen en bijeenkomsten, Alfa Romeo Racing-tickets bestellen en meedoen aan verlotingen van VIP-kaarten voor door Alfa Romeo gesponsorde evenementen.
  • ‘Paddock’ is de winkel en marktplaats waar de Tonale-rijder alles kan vinden om het interieur en exterieur van zijn auto verder aan zijn persoonlijke wensen aan te passen. Daarnaast kan de gebruiker via deze app alle actuele aanbiedingen bekijken voor Alfa Romeo-merchandise en -kleding, die direct vanaf het scherm kan worden besteld.

De Tonale is Alfa Romeo’s visie op de middelgrote cross-over van de toekomst. Een creatieve expressie die met zijn mix van schoonheid en technologie door de ontwerpers van Alfa Romeo wordt gepresenteerd als een ‘opera d’arte’, een kunstwerk. Of, in het Engels, ‘A Piece of Art’, waarbij de letters van het woord ‘ART’ natuurlijk niet toevallig staan voor Alfa Romeo Tonale.

Alfa Romeo TonaleAlfa Romeo TonaleAlfa Romeo TonaleAlfa Romeo Tonale

HomeAlfa RomeoNieuwsAlfa Romeo Tonale conceptcar

Heb je een vraag?