Giulia GTA in maatpak met Nederlands tintje 1 mei 2020

Giulia GTA krijgt door Centro Stile Alfa Romeo ontworpen op maat gemaakte outfit met Nederlandse tintje. Om er zeker van te zijn dat het esthetische past bij het technische aspect van de auto heeft het Centro Stile Alfa Romeo specifiek voor de Giulia GTA aanpassingen gedaan. De aanpassingen die zijn doorgevoerd passen bij Alfa Romeo’s unieke historie. Daarnaast wordt de auto hierdoor nog aantrekkelijker voor verzamelaars en race-fans. De Giulia GTA en Giulia GTAm worden aangeboden vanaf respectievelijk €230.000 en €236.000.

De presentatie van de Giulia GTA op 2 maart wekte grote belangstelling bij autoliefhebbers. Al deze opwinding is een bron van trots voor Alfa Romeo. Dit is ons eeuwfeest, dat het merk samen met alle liefhebbers van typisch Italiaanse stijl, prestaties, design en “knowhow” viert. De beste manier om – in lijn met de geschiedenis van Alfa Romeo – feest te vieren is terug te gaan naar de oorsprong en een van de legendes van de autosport nieuw leven in te blazen: de Giulia GTA.

Best-in-class verhouding gewicht/vermogen, in lijn met zijn voorganger

Vanuit technisch oogpunt en qua concept is de nieuwe Giulia GTA geïnspireerd op de Giulia GTA uit 1965: de “Gran Turismo Allegerita” ontwikkeld door Autodelta op basis van de Giulia Sprint GT die wereldwijd sportieve successen boekte. De nieuwe GTA is gebaseerd op de Giulia Quadrifoglio en is uitgerust met een krachtigere versie van de Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor met 540 pk. Door het uitgebreide gebruik van ultralichte materialen is hij 100 kg lichter in vergelijking met de Giulia Quadrifoglio, wat een ongeëvenaarde gewicht/vermogensverhouding van 2,82 kg/pk oplevert. Zijn uiterlijk, van binnen en van buiten, weerspiegelt het concept van de historische auto en weerspiegelt het DNA van het merk: technische uitmuntendheid gecombineerd met rijplezier.

Alfa Romeo Giulia GTAm

De 500 Giulia GTA en GTAm, “tailor-made”

Voor de 500 gelukkige eigenaren van de Giulia GTA en GTAm wilde Alfa Romeo een “project binnen het project” aanbieden. De Giulia GTA betekent veel meer dan, alléén maar de aankoop van een wagen, het is een echte ervaring. Er is veel werk verzet om een ideale vorm voor het exterieur en interieur van de auto te creëren. Dit project moest in lijn zijn met de spirit en het karakter van het oorspronkelijk model. Maar wat is er mooier dan in een Alfa Romeo Giulia GTA te stappen? Slechts één ding: om in je eigen GTA van je dromen te komen. Daarom heeft Alfa Romeo een reeks ad-hoc aanpassingen en aanpassingen aan het exterieur en interieur van de auto ontwikkeld, die een unieke en authentiek op maat gemaakte ervaring bieden.

Alfa Romeo Giulia GTA dedicated Livery 99

Heritage en creativiteit ten dienste van de klant

De creatieve en technische toewijding van ‘Centro Stile Alfa Romeo’ bij het ontwerpen van de auto omvatte uitgebreid onderzoek naar de kleurstellingen. Deze zijn geassocieerd met de historie van de GTA en een lange lijst met overwinningen. De kleurstellingen zijn geanalyseerd en opnieuw geïnterpreteerd. De voorkant, gekenmerkt door het historische witte ‘masker in combinatie met de zijstrepen zijn ongetwijfeld de eerste onderscheidende elementen. De motorkap bevat iconische elementen van het Alfa Romeo-logo zoals het kruis, de Biscione en de Italiaanse vlag. Enkele van de meest representatieve en suggestieve kleurstellingen zijn die in oker en wit en in rood en geel.

Wat de rode en gele kleurstelling aan de andere kant betreft, kwam de keuze van geverfde fronten voort uit de noodzaak om de coureurs in dezelfde race van elkaar te onderscheiden. Bij het ontwikkelen van de kleurstellingen heeft Centro Stile Alfa Romeo op coherente en creatieve wijze gebruik gemaakt van de geschiedenis van het merk. Zo was de geverfde voorkant van de Sprint GTA 1965-1968 niet symmetrisch, maar wel in de GTA 1300 Junior. Een gele voorkant markeerde de auto die de Europese toerwagen kampioenschappen van 1971 en 1972 won, terwijl in bepaalde races in 1971 Gianluigi Picchi met auto’s reed met het onderste gedeelte van de voorkant geel geverfd. Dit waren allemaal verbanden met de meest prestigieuze overwinningen van de GTA.

Nederlands tintje

Voor wat betreft de oker en wit kleurstelling, dit is een herinnering aan de 1750 GTAm en de 2000 GTAm. Hierin heeft de Nederlander Toine Hezemans respectievelijk in 1970 en 1971 het Europees kampioenschap toerwagens gewonnen. De symbolische kenmerken waren onder meer de Biscione op de motorkap en de lijnen aan de zijkanten, beide specifiek voor de GTA 1300 Junior.

Personalisatie ten top

Individuele klanten kunnen één van deze kleurstellingen voor hun auto aanvragen, met een extra optie om het zijnummer en een Goodwool-autohoes in dezelfde kleurstelling te kiezen.

Naast de kleuren van de Centro Stile (beperkte beschikbaarheid), komen de Giulia GTA en GTAm in Rosso GTA, Bianco Trofeo en Verde Montreal, een reeks kleuren die een eerbetoon zijn aan de Italiaanse vlag. Andere kleurkeuzes zijn er voor de remklauwen en in het interieur voor de rolbeugel, veiligheidsgordels en stiksels.

Een speciale online configurator biedt de klant de mogelijkheid om de verschillende mogelijke combinaties op Giulia GTA en GTAm te bekijken, beschikbaar op https://gta.alfaromeo.com.

Het belang van een unieke klantervaring

In lijn met het exclusieve karakter van de Giulia GTA en GTAm wordt diezelfde toon gezet op het vlak van klantervaring, een unieke interactie tussen de 500 gelukkige eigenaren en Alfa Romeo.

Voor de gelukkigen die hebben besloten om een GTA aan te schaffen en al een exemplaar hebben gereserveerd, zal er een speciaal verkoopproces worden gevolgd. Dit proces zal worden bewandeld samen met een Brand Ambassador-productspecialist. Deze Brand Ambassador zal elke klant van bestelling tot levering volgen.

De aankoop is een totaal gepersonaliseerde ‘experience package’. Tot dit pakket behoren onder meer een helm van het merk Bell met gepersonaliseerde GTA afwerking, een op maat gemaakte Goodwool beschermhoes om de GTA of GTAm veilig in de garage te stallen en een specifieke rijcursus van de Alfa Romeo Driving Academy. Voor de mensen die de GTAm aanschaffen is er nog iets extra’s weggelegd, namelijk een volledige Alpinestars racing outfit (kleding, handschoenen en schoenen); deze optie is verkrijgbaar op aanvraag bij de GTA.

Maar er is meer! Klanten kunnen ook vragen om hun GTA of GTAm af te leveren op een van de meest iconische locaties van het merk, de Autodelta-werkplaats in Balocco. Uniek en exclusief zijn bepalende factoren voor elke Alfa Romeo-fan en voor elke verzamelaar en daarom heeft Alfa Romeo hiervoor gekozen…

De nieuwe Giulia GTA en Giulia GTAm zijn (voorlopig) geprijsd vanaf respectievelijk €230.000 en €236.000.

HomeAlfa RomeoNieuwsGiulia GTA in maatpak met Nederlands tintje

Heb je een vraag?