La Metamorfosi: de nieuwe Alfa Romeo Tonale 16 februari 2022

Een premium SUV

Het is eindelijk zo ver: een nieuwe Alfa Romeo! En wat is het een parel zeg! Wij als Zeeuw hebben net zo erg uitgekeken naar dit nieuwe model als u. Na een concept car, spionagebeelden en talloze teasers is de auto officieel bekend.

De Tonale valt nu al in de prijzen. De nieuwe SUV van Alfa Romeo is namelijk de winnaar van de Reader Award bij het Engelse tijdschrift: What Car? Car of the Year Awards 2021. Hierbij wordt de uitslag bepaald door de lezers zelf.

U zou de nieuwe Tonale kunnen omschrijven als een opvallende en gemodernificeerde auto. Het is echt een icoon waarbij u wel even over uw schouder kijkt wanneer hij voorbij rijdt.

De Tonale komt onder de Stelvio in het programma. Wat opvallend is, is dat de auto 15 cm korter is, 6 cm smaller en 9 cm langer dan zijn grotere broer. De Italianen wilden de markt verbreden en op deze manier kunnen zij hun eigen lijnvoering volgen.

Het draait om de details

Een grappig detail is, buiten dat het klavertje vier een iconisch merkwapen is, het achterste zijraampje van het portier, waarbij de tong van de slang is veranderd in een stekker. Uiteraard zal dit alleen zichtbaar zijn op de types met plug-in hybride-aandrijflijn.

Door de toepassing van louter een automaat is er slechts één middentunnel, met linksvoor de bekende DNA-selectieknop voor de rijprogramma’s. De digitale snelheidsmeter kent getallen die de draaiing van de meter volgen. Met een 12,3-inch scherm is het instrumentarium goed te gebruiken.

Alfa Romeo beperkt het aantal losse opties en levert slechts twee uitvoeringen, namelijk de Super en de Ti. De Super kan worden aangekleed met het Sprint-pakket, waarmee de auto een nóg sportievere uitstraling heeft. De Ti wordt als elegant omschreven en is daarom aangekleed met het ‘Veloce-pakket’.

Mei- juni 2022 in de showroom!

 

Meer informatie

 

HomeAlfa RomeoNieuwsLa Metamorfosi: de nieuwe Alfa Romeo Tonale

Heb je een vraag?