Jarige Fiat Ducato best verkochte bedrijfsauto van Europa 18 februari 2021

In 2021 viert de Ducato zijn 40e verjaardag: het in 1981 onthulde vlaggenschip en ambassadeur van uitmuntendheid van het merk Fiat Professional is altijd één van de meest gewaardeerde bedrijfsvoertuigen in Europa geweest vanwege zijn veelzijdigheid, krachtige motoren en lage bedrijfskosten. Hij heeft een bijzonder geschenk gekregen van al zijn klanten: een loyaliteit die hem tot het best verkochte lichte bedrijfsvoertuig – van alle segmenten – op de Europese markt in 2020 heeft gemaakt. Hij kreeg veel lof van klanten in heel Europa: ongeveer 150.000 eenheden en een marktaandeel van 20,5%, met een volumestijging van 7,6% en een aandeel van 3 procentpunten, in een dalend marktscenario.

40 jaar Italiaanse geschiedenis

Bijna 40 jaar geleden revolutioneerde de Ducato het segment van de grote volume bestelwagens met zijn voorwielaandrijving, laadcapaciteit en veelzijdigheid. De productie begon in 1981 op de lijnen van Sevel (Società Europea Veicoli Leggeri – Società Europea Veicoli Leggeri) in Val di Sangro en is daar nog steeds tot op de dag van vandaag. De fabriek is gevestigd in Atessa (CH), Italië, en is de grootste fabriek ter wereld waar middelgrote tot grote bestelwagens worden geproduceerd. In 2020 was het de eerste fabriek in Italië die na de eerste lockdown weer openging, veilig voor de meer dan 6.000 werknemers.

In de loop der tijd werden de kenmerken van de Ducato verfijnd, waardoor hij een benchmark in zijn categorie is geworden, een pionier die in meer dan 10.000 varianten wordt geproduceerd en in meer dan 80 landen over de hele wereld wordt verkocht. De grote verscheidenheid aan carrosserie-uitvoeringen en de efficiëntie van het chassis maken het tot de nummer één leverancier van speciale voertuigen en campers.

Ducato en campers: een winnende combinatie

De Ducato is sinds 2014 leider in zijn segment van de lichte bedrijfswagens en het best verkochte lichte bedrijfsvoertuig in 2020. De Ducato is de onbetwiste leider in het bestelwagensegment in 13 Europese markten en is de enige die speciaal is gecreëerd als basis voor campers. In de afgelopen tien jaar hebben in Europa 500.000 gezinnen gekozen voor een camper op basis van de Fiat Professional Ducato, dankzij de ruime keuze aan opbouwvarianten, de regelmatige en vierkante vorm van de laadruimte, de efficiëntie van de motoren en het gebruikscomfort. De Ducato is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met de belangrijkste Europese fabrikanten van recreatievoertuigen om de beste oplossingen te bieden voor de versies die als basis voor motorhomes worden gebruikt. Een vakantie in een Ducato motorhome is de ideale keuze om avontuur en vrijheid te combineren met veiligheid en gemoedsrust, in een beschermde omgeving en een autonome omgeving die gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is.

Op weg naar “zero emissie” met de Ducato BEV

Sinds zijn debuut heeft de Fiat Ducato het publiek weten te veroveren met zijn robuustheid en grote betrouwbaarheid. Vanaf de eerste serie hebben professionals die voor de Ducato hebben gekozen, deze echter niet alleen gewaardeerd om zijn stabiliteit, maar ook om zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. Als voorloper van een nieuw concept van lichte bedrijfsvoertuigen, eist hij vandaag de onbetwiste leidersplaats op in zijn segment, gerechtvaardigd door verkoopcijfers van meer dan 3 miljoen eenheden. Al deze kwaliteiten, beloond door een grote klantenkring van professionals in heel Europa, zullen binnenkort naar een emissieloze uitstoot gaan met de volledig elektrische versie van de Ducato. De BEV Ducato is ontworpen volgens de hoogste kwaliteitsnormen van Fiat Professional en zal beschikbaar zijn in alle koetswerkvarianten met hetzelfde laadvolume als de conventionele Ducato, van 10 m3 tot 17 m3, en het beste laadvermogen op de markt, tot 1950 kg. Er zullen ook verschillende batterij-opties worden aangeboden, met een bereik van 200 tot meer dan 330 km in een typische stedelijke leveringscyclus, klaar om de uitdagingen van de laatste kilometers aan te gaan.

Ook succes buiten Europa

Het succes van de Ducato is nu goed ingeburgerd in Europa, zoals blijkt uit zijn nieuwe record, maar de wereldwijde ambassadeur van Fiat Professional is ook al enige tijd een bestseller in Rusland, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. Hij wordt momenteel in meer dan 80 landen, waaronder Noord-Amerika, op de markt gebracht als “Van of the World” onder de naam RAM ProMaster.

 

Interesse in de Fiat Professional Ducato?

Bekijk hier onze voorraad!

Voorraad Fiat Professional Ducato
HomeFiat ProfessionalNieuwsJarige Fiat Ducato best verkochte bedrijfsauto van Europa

Heb je een vraag?