500-familie wordt volledig vernieuwd 14 januari 2021

Na de New 500 en het vernieuwde Tipo en Panda gamma in 2020, start Fiat 2021 met de update van de 500-familie, op het vlak van de afwerkingen, kleuren en interieurs. Het omvat eveneens een nieuwe strategie qua line-up die het nog sneller en gemakkelijker maakt om een auto te kiezen die aan de specifieke mobiliteitsbehoeften van elke klant voldoet. De 500-familie bestaat uit de 500, 500X en 500L, voertuigen die zeer verschillend zijn qua roeping, vorm en karakter, maar die dezelfde basis hebben: de emblematische Fiat 500.

Met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren sinds 2007 is de familie 500 een doorslaand succes, dankzij zowel de voortdurende vernieuwing als de speciale reeksen, zoals de “Mirror” in 2018 en de “120e” in 2019. Deze speciale edities dienden als inspiratiebron voor de vernieuwing van het 2021-gamma. De 500 Mirror-familie is ontwikkeld voor klanten die het meeste belang hechten aan connectiviteit en voor diegenen die op zoek zijn naar de nieuwste infotainment trends. Anderzijds werd de ‘120e’ speciale serie – de meest stijlvolle en meest verbonden versie ooit – gecreëerd om het 120-jarig bestaan van Fiat te vieren en een nieuw tijdperk aan te vatten op het vlak van connectiviteit.

Vij nieuwe uitrustingsniveaus met duidelijk onderscheidend karakter

De nieuwe 500-familie wordt vandaag gelanceerd in 5 afwerkingniveaus, allemaal beschikbaar op de 3 modellen, elk met zijn eigen specifieke esthetische kenmerken en rijke uitrusting, om de onderscheidende kenmerken van elk model verder te versterken.

Het nieuwe gamma begint met de “Cult” versie, een eerbetoon aan de typische 500 popwereld, voor wie op zoek is naar stijl en een icoon zonder afbreuk te doen aan de prijs. De volgende stap is het “Connect”-afwerkingsniveau, voor klanten die op zoek zijn naar democratische en eenvoudige connectiviteit, om voortdurend en elegant verbonden te blijven met uw wereld.

Het “Dolcevita”-uitrustingsniveau, exclusief voor de 500, richt zich op liefhebbers van de glamoureuze levensstijl en is geïnspireerd op de jaren vijftig, als de perfecte habitat voor het Fiat-icoon sinds 1957.

En om het aanbod nog completer te maken is er de de “Cross” versie, voor degenen die willen ontsnappen aan de stedelijke jungle en de routine, om avonturen te beleven buiten de stad met de familie. Deze klanten geven om hun levensstijl en zijn op zoek naar inhoud met een sterke persoonlijkheid. Tot slot is het “Sport”-finisatieniveau ideaal voor een jong, dynamisch en onafhankelijk doelpubliek.

Speciale accessoirepakketten voor technologie, veiligheid, comfort en stijl.

Het aparte karakter van de uitrustingniveaus kan verder worden versterkt om elk 500-model verder te personaliseren, met specifieke accessoirepakketten die ook een aanzienlijke financiële besparing opleveren. Deze omvatten:

– het pack Magic Eye, verkrijgbaar op de Connect en Cross niveaus, met parkeersensoren en een achteruitrijcamera, de NAVI pack en de ADAS pack met dodehoek detectie en adaptieve cruise control, voor degenen die de nieuwste technologie en veiligheid in hun auto willen;

– het pack comfort, verkrijgbaar op Cult, Cross en Sport, met automatische airconditioning en verstelbare stoelen, het zichtbaarheidspakket met xenonkoplampen, elektrochrome spiegels en schemer- en regensensoren, voor klanten die op zoek zijn naar het beste rijcomfort;

– het pack style, verkrijgbaar op het niveau van de Connect-afwerking, dat chroomdetails en privacyglas met het volledig led-pakket bevat, voor wie op zoek is naar een unieke stijl.

Motoren die voldoen aan de Euro 6D-Final norm

Het nieuwe 500-gamma is uitgerust met 70 pk en 1,2 69 pk hybride motoren, die beide voldoen aan de Euro 6D-Final-norm, met orders die medio januari 2021 worden geopend.

De 500X-motorenaanbod omvat twee benzinemotoren – de Firefly 1.0-liter 120 pk en 1.3-liter 150 pk – en twee Multijet-dieselmotoren – 1.3-liter 95 pk en 1.6 130 pk.

De 500L is leverbaar met 95 pk 1.4 liter benzinemotoren en een 95 pk 1.3 Multijet.

HomeFiatNieuws500-familie wordt volledig vernieuwd

Heb je een vraag?