De nieuwe Fiat 500 en 500X Yachting – “Welcome back Dolce Vita” 1 juli 2021

De Fiat 500X Yachting is de eerste “openlucht” 500X. De introductieversie is net als de Fiat 500 Yachting geïnspireerd op de luxe zeilsport en is leverbaar in een speciale kleurstelling die gewijd is aan de “Yacht Club Capri”.

Een jacht op 4 wielen

Net als de speciale 500 Riva-reeks, is het uiterlijk van de beide ‘launch editions’ van de Fiat 500X en Fiat 500 Yachting een eerbetoon aan de “Yacht Club Capri”; een van de 40 meest prestigieuze zeilclubs in Italië. De unieke stijl is geïnspireerd op de zeilkunst en de elegantie van luxejachten. Zo is zowel de auto als de kap in een specifieke blauwe kleur. En verfraaien verchroomde designelementen beide modellen. Als blijk van exclusiviteit van de samenwerking met Yacht Club Capri, pronkt een “Yacht Club Capri”-logo op de zij- en achterkant van de twee Collectors’ Editions.

Fiat 500X Yachting

De 500X Yachting voegt een nieuwe uitvoering toe aan het 500X-gamma: naast de Cross- en Sport-versies wordt de 500X nu voor het eerst “openlucht”. Met één druk op de knop opent de elektrische softtop van de nieuwe speciale Yachting-serie en is een vrije blik op de hemel mogelijk. De introductieversie wordt geleverd in het exclusieve “Blue Venezia”. Deze speciale kleur is gewijd aan de “Yacht Club Capri”. De 500x Yachting heeft een blauwe, elektrisch bediendbare kap. De spiegelkappen zijn uitgevoerd in geborsteld chroom, net als de portiergrepen. Een blauw-ivoorkleurige lijn verfraait het profiel van de auto. Deze lijn loopt ter hoogte van de taillelijn en doet denken aan de lijn op boten. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18” lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.

De op zeilsport geïnspireerde elegantie is ook te zien in het interieur. De witte soft-touch stoelen zijn voorzien van een blauw geborduurde 500 “print”. Op de aluminium dorpelplaten siert een “Yachting”-logo en de auto is voorzien van een mahonie dashboard; een andere verwijzing naar de typische ontwerpelementen van jachten uit de Dolce Vita-jaren. Daarnaast heeft ook de sleutelcover een nieuwe look gekregen, in stijl met de carrosseriekleur.

Fiat 500 Yachting

Ook de speciale 500-serie is een eerbetoon aan de “Yacht Club Capri” en een knipoog naar de zee. Te beginnen met de kleur “Blu Dipinto di Blu”, een verwijzing naar de intense tinten van de zee bij Capri en aan de wereld van de exclusieve zeilsport.De compacte italiaan heeft verchroomde inzetstukken in de grille, diamantgeslepen zwarte spiegelkappen en 16-inch lichtmetalen velgen.De nieuwe Collectors’ Edition krijgt een elektrische blauwe softtop met elektrische aandrijving. Met een druk op de knop kunnen de bestuurder en passagiers in een paar seconden genieten van de reis in de typische Dolce Vita-stijl. Aan de zijkant van de Fiat 500 Yachting pronkt ook een exclusief Yacht Club Capri-logo en een zilver/blauwe lijn die refereert aan de lijn van (zeil)jachten.

De prestigieuze designelementen zetten zich voort in het interieur. Voor een elegante touch in de typische Dolce Vita-stijl, is het dashboard gemaakt van exclusief hout. In contrast met de zwarte omgeving staan de ivoorkleurige zetels met inzetstukken in Frau leder en is het geborduurde 500-logo blauw.

De Fiat 500X Yachting wordt eind september bij ons in de showroom verwacht. De Fiat 500 Yachting zal helaas niet naar Nederland komen. Prijzen van de Fiat 500X Yachting worden later bekend gemaakt.

HomeFiatNieuwsDe nieuwe Fiat 500 en 500X Yachting – “Welcome back Dolce Vita”

Heb je een vraag?