De Nieuwe Fiat Grande Panda 2024: Groter, Elektrisch en Hybride 14 juni 2024

Fiat kondigt de langverwachte lancering van de nieuwe Panda aan, die in juli 2024 wordt verwacht.

Deze nieuwe generatie Panda belooft een mix van cool, praktisch en betaalbaar te zijn, waarbij inspiratie is gehaald uit het Centoventi-concept. De nieuwe Panda zal beschikbaar zijn in zowel hybride als volledig elektrische uitvoeringen, wat de auto aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan markten wereldwijd.

Belangrijke details:

  • Rijbereik: De elektrische versie zal naar verwachting een significant rijbereik bieden, hoewel exacte cijfers nog niet zijn bevestigd.
  • Ontwerp: De auto zal een lagere hatchback-stijl hebben met robuuste plastic carrosseriebekleding voor extra bescherming en kostenbesparing.
  • Platform: De Panda zal waarschijnlijk gebruikmaken van het e-CMP2-platform, dat ook wordt gedeeld met de Jeep Avenger en Fiat 600e.

Fiat CEO Olivier François benadrukt dat deze nieuwe Panda terugkeert naar de roots van Fiat als een volksauto, vergelijkbaar met de populaire Uno en Punto. De auto zal in eerste instantie worden gelanceerd als onderdeel van een serie van drie nieuwe modellen die Fiat de komende drie jaar zal introduceren.

Toch een maatje groter?

We zien de benaming van Grande terug in de naam, maar wordt hij dan ook echt wel groter? Ja. De derde generatie Fiat Panda die we ondertussen al kennen vanaf 2011, is nog sinds vandaag nog steeds te koop. Sinds kort is de naam gewijzigd van Panda naar Pandina die we vanaf 2020 kennen als een mild Hybrid. De Pandina is technisch opgefrist en kan daarmee mogelijk nog tot 2030 mee. De Grande Panda wordt 3,99 meter lang, in vergelijking tot de huidige Pandina van nog net geen 3,7 meter. Dus groter wordt ie zeker!

Welke aandrijflijnen komen er naar de Grande Panda?

We krijgen ten eerste te maken met de Hybride aandrijving die een krachtige 100pk motor tot de beschikking zal krijgen. Daarnaast krijgen we te maken met een volledig elektrische aandrijving die een accu pakket van 44KWH zal krijgen en 113pk zal bieden, hier haalt u een rijbereik van 320km uit. daarnaast volgt er dan later nog een betaalbare versie van de Grande Panda met een rijbereik van ongeveer 200km die een vanaf prijs van circa €25.000,- zal krijgen.

 

Binnenkort uiteraard meer!

 

HomeFiatNieuwsDe Nieuwe Fiat Grande Panda 2024: Groter, Elektrisch en Hybride

Heb je een vraag?