De volledig elektrische nieuwe Fiat 500 komt eraan en is als exclusieve La Prima versie nu al bij ons te bestellen! 29 juni 2020

De compleet nieuwe Fiat 500 is volledig elektrisch, heeft een actieradius van 320 km en kan als eerste in zijn segment autonoom rijden volgens niveau 2. Het is de eerste èn enige elektrische vierpersoonscabrio en is bovenal nog steeds een èchte ‘Cinquecento’. Kom langs bij een van onze vestigingen, want onze verkoopadviseurs kunnen u er alles over vertellen.

De nieuwe, volledig elektrische Fiat 500 is 6 cm breder en 6 cm langer dan zijn voorganger. De wielbasis is met 2 cm toegenomen en de wielen staan verder uit elkaar. Dit zorgt voor meer comfort, ondanks dat zijn lengte nog onder de vier meter blijft. Het volledig nieuwe en elegante interieur bevat meer schouder- en beenruimte, met minder knoppen en heldere, harmonieuze lijnen.

Drie verschillende rijmodi

De New 500 heeft drie rijmodi waarmee de prestaties en het energieverbruik op de rijstijl van de bestuurder kunnen worden afgestemd. De elektromotor heeft een vermogen van 87 kW en levert een (begrensde) topsnelheid van 150 km/h, een acceleratie van 0-100 km/h in 9,0 seconden en van 0-50 km/h in 3,1 seconden. Hij komt pas over een paar maanden naar de showroom, maar u kunt nu al de meest complete, meest luxe en in beperkte oplage geproduceerde New 500 ‘la Prima’ Cabrio reserveren bij een van de Zeeuw Automotive vestigingen.

Actieradius en snelladen

Rijbereik en laadtijden zijn twee belangrijke kwesties voor klanten van elektrische auto’s. De in de bodem weggewerkte lithium-ion-accu’s met een capaciteit van 42 kWh geven de New 500 een actieradius van maximaal 320 km in de WLTP- cyclus.

Om de laadtijd te optimaliseren, is de New 500 uitgerust met een 85 kW-snel laadsysteem. Het kost slechts 5 minuten om 50 kilometer rijbereik te kunnen laden. Dat is meestal meer dan nodig is voor gemiddeld dagelijks gebruik. En in slechts 35 minuten kan de snellader de accu’s tot 80% opladen. De Combo 2-aansluiting verzorgt de stroomvoorziening van de snellader, waarbij zowel wissel- als gelijkstroom kan worden gebruikt.

Naadloze connectiviteit

De nieuwe 500 maakt een naadloze integratie mogelijk van een smartphone. Apple CarPlay is al draadloos beschikbaar en het systeem is ook voorbereid om dezelfde functionaliteit voor Android Auto te bieden. Hij beschikt over een 10,25-inch HD-touchscreen dat perfect in het dashboard past en exact de lijnen van het paneel volgt.  De elektrische, compacte vierzitter kan als eerste in zijn klasse autonoom rijden volgens niveau 2, met alle voordelen die dit voor de stedelijke mobiliteit met zich meebrengt. Een naar voren gerichte camera bewaakt zowel in de lengte als in de breedte, alle zones van de auto. Het Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC)-systeem remt of versnelt de auto in reactie op het gedrag van auto’s, fietsers en voetgangers. Lane Centering houdt de auto in het midden van de rijstrook.

Intelligent Speed Assist leest de snelheidslimieten en adviseert de bestuurder zich eraan te houden, terwijl Urban Blind Spot met ultrasone sensoren werkt om de dode hoeken te bewaken. Attention Assist geeft waarschuwingssignalen en adviseert de bestuurder bij concentratieverlies een pauze te nemen. Tenslotte is de nieuwe Fiat uitgerust met 360°-sensoren die een drone-beeld geven om obstakels te vermijden bij het parkeren.

Super luxe, exclusief en gelimiteerd: de introductieversie ‘la Prima’

Bij Zeeuw Automotive kan de nieuwe 500 ‘la Prima’ – een speciale limited edition-uitgave – worden besteld.

Als introductiemodel verschijnt de nieuwe 500 eerst in een gelimiteerde en zeer exclusieve ‘La Prima’ cabrioletversie. Dit collectorsitem in spe is uitgerust met alles en meer dat het Italiaanse icoon te bieden heeft. Van volledige LED-koplampen, eco-lederen bekleding, 17-inch diamantgeslepen velgen, verchroomde sierlijsten op de ruiten en zijpanelen tot exclusieve details, zoals het Soft Top-monogram en een genummerde ‘1 van 500’-badge, naast de naam van het land waarin de auto werd gekocht. Deze details zijn van toepassing op de eerste 500 exemplaren die in elk van de belangrijkste markten worden verkocht.

Autonoom rijden: niveau 2

De ‘la Prima’ is verder uitgerust met de meest geavanceerde ADAS-systemen die momenteel beschikbaar zijn en kan autonoom rijden volgens niveau 2. Ook is hij voorzien van het nieuwe UConnect 5-infotainmentsysteem met 7-inch TFT-display, 10,25-inch navigatie-touchscreen, DAB-radio, draadloos CarPlay/Android Auto en Telematic Box Module.

De prijs van de meest complete, meest luxe en in beperkte oplage geproduceerde nieuwe 500 ‘la Prima’ Cabrio is € 38.900 (exclusief eventueel lokaal geldende milieu-stimuleringsmaatregelen). Standaard wordt dan ook de Easy Wallbox™ meegeleverd waarmee thuis geladen kan worden. Alle informatie over de nieuwe elektrische Fiat 500 kunt u vinden bij een van onze vestigingen in Rotterdam, Spijkenisse en Zwijndrecht. Deze is conform alle veiligheidsmaatregelen veilig te bezoeken.

“We nemen alle maatregelen om een showroombezoek veilig en aangenaam te maken. Anderhalve meter afstand houden is gezien de grootte van onze showroom geen probleem. Klanten die het toch niet aandurven om langs te komen, brengen we graag een bezoek waarbij we de minimale 1,5 meter afstand in acht nemen. Ook komen we graag de auto halen voor reparatie of een servicebeurt. Daarbij is er geen lijfelijk contact nodig, Sleutel, handgrepen, knoppen en stuur reinigen we grondig met ontsmettingsmiddel. Maar telefonisch zijn we natuurlijk ook bereikbaar.” Aldus Pieter Zeeuw, vestigingsmanager van Zeeuw Automotive Zwijndrecht

—————————————–EINDE BERICHT—————————————-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen

Zeeuw Automotive

Telefoonnummer: 078 681 2700

WhatsApp: 078 303 2913

Email: Info@zeeuw.nl

HomeFiatNieuwsDe volledig elektrische nieuwe Fiat 500 komt eraan en is als exclusieve La Prima versie nu al bij ons te bestellen!

Heb je een vraag?