Fiat Centoventi conceptcar 13 juli 2020

Naast de nieuw gepresenteerde Fiat ‘120th’ editie is er in Genève nog meer onthuld namelijk de conceptcar van de Fiat Centoventi! Dit is ook absoluut een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Fiat. Voor wie mobiliteit hoog in het vaandel staat, biedt Fiat met de Centoventi een betaalbare elektrische mobiliteitsoplossing voor iedereen.

Aanpasbaar naar uw wensen

Het mooie van dit concept is dat de Fiat Centoventi de mogelijkheid heeft om de ruimte in de auto, de interieurstijl en de accessoires aan te passen op basis van hun smaak en behoeftes van het moment. Zo is er telkens opnieuw een unieke auto te creëren. Ook het modulaire accupakket is aan te passen. Zo kunt u simpelweg meer accu’s kopen/huren zodat het rijbereik uit te breiden is van 100 tot 500 km. Daarnaast wordt de auto ‘blanco’ afgeleverd. Hij wordt namelijk geproduceerd in één kleurstelling waardoor hij door de klant zelf gepersonaliseerd kan worden in een speciaal 4U-programma. In dit programma heeft u de keuze uit 4 daken, 4 bumpers, 4 wielsierdeksels en 4 exterieurwrappings.

Innovatieve dakopties voor ‘open’ of ‘dicht’ rijden

De Fiat Centoventi wordt standaard geleverd met een open dak. Maar omdat de zon hier in Nederland niet altijd schijnt, kan het dak natuurlijk gewoon worden gesloten. Net als bij andere details, biedt hij ook hier weer een keuze uit diverse opties: een tweekleurige hardtop van polycarbonaat, een canvas softtop, een hardtop met geïntegreerde dakkoffer en zelfs een dak met een innovatief zonnepaneel. Het elektrisch vermogen van 50 watt dat door dit zonnepaneel kan worden opgewekt, houdt de auto koel wanneer hij geparkeerd staat en voorziet het digitale display in de achterklep van stroom.

Digitaal display in de achterklep

De grote achterklep van de Fiat Centoventi bevat een innovatief digitaal display dat het concept van connectiviteit in de auto  door het bieden van échte socialmediafunctionaliteit, zoals het delen van berichten met de buitenwereld. Terwijl de auto rijdt, toont het display om voor de hand liggende redenen van veiligheid alleen het Fiat-logo. Maar wanneer de auto stilstaat, kan de bestuurder overschakelen naar de ‘Messenger’-modus. In die stand kan het display niet alleen worden gebruikt voor het delen van persoonlijke berichten, maar ook als digitaal ‘reclamebord’, dat kan worden verhuurd aan adverteerders om bijvoorbeeld de parkeerkosten terug te verdienen.

Inzittendencompartiment met modulaire lay-out, volgens het ‘plug and play’-principe

De Centoventi kan het beste worden omschreven met de woorden: modulair, ruim en licht. De auto biedt plaats voor maximaal vier personen, met een grote vrijheid om de beschikbare ruimte zelf in te delen volgens het  ‘plug and play’-principe. Zo beschikt het dashboard over kleine gaten waarin allerlei componenten met verschillende vormen en functies kunnen worden gemonteerd. Dit gepatenteerde universele bevestigingssysteem doet enigszins denken aan de beroemde Lego-blokken. Een vergelijkbaar modulair concept is gebruikt voor de portierpanelen, die zijn geïnspireerd op het praktische systeem zoals dat sinds jaar en dag aan de binnenzijde van koelkastdeuren wordt toegepast. Hun vlakke, minimalistische ontwerp stelt de gebruiker in staat ze naar behoefte te voorzien van handige accessoires als opbergvakken, flessenhouders of luidsprekers voor het audiosysteem. Ook de stoelen onderscheiden zich door hun innovatieve ontwerp. Ze hebben een kaal frame gemaakt van duurzame materialen voorzien van kussens en hoofdsteunen die eenvoudig kunnen worden vervangen door exemplaren met een andere kleur of bekledingsstof. De passagiersstoel kan indien nodig in zijn geheel worden vervangen door een opbergbox of kinderzitje, terwijl de wegklapbare zitting en voorover neerklapbare rugleuning van de achterbank het mogelijk maken een uitzonderlijk grote bagageruimte te creëren.

De Fiat Concept Centoventi onderscheidt zichzelf met de typische Fiat stijlelementen die over de hele wereld gelden als een toonbeeld van Italiaans design en creativiteit. Het motto is dan ook ”The ABC of cars. Affordable But Cool”.

 

Bron: www.fiatpress.nl
HomeFiatNieuwsFiat Centoventi conceptcar

Heb je een vraag?