De Jeep 4xe Plug-in Hybrid modellen 18 augustus 2020

De evolutie van het merk Jeep® weerspiegelt volledig zijn kernwaarden van vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie, de pijlers van zijn wereldwijde reputatie. De meest recente stap van Jeep ‘s evolutionaire reis werd genomen in de wereld van de elektrificatie. Dit werd gedaan door verschillende stappen die de benadering van het merk van een plug-in hybride voortstuwingsoplossing die de legendarische off-road capaciteiten van zijn gamma van SUV’s kan verbeteren, op een hoger niveau brachten.

Een compromisloze hybride oplossing, die de ongeëvenaarde technische inhoud van elke Jeep SUV integreert, zal zowel de Jeep Renegade 4xe als de Jeep Compass 4xe van stroom voorzien en ze veranderen in voertuigen die absolute vrijheid bieden, terwijl ze hun vermogen naar een hoger niveau tillen door middel van een aantal van de meest geavanceerde milieuvriendelijke technologieën. Het is ‘The Jeep way’ voor de elektrificatie.

Techniek

De nieuwe Renegade en Compass 4xe uitvoeringen worden aangedreven door de 1.3 Turbo benzinemotor, zoals je die al kent. Voor de 4xe is dit in basis de 1.3T 130 pk of 1.3T 180 pk. De benzinemotor met 6-traps automatische versnellingsbak drijft de voorwielen aan. Daarnaast beschikken de 4xe uitvoeringen over een 60 pk sterke elektromotor, welke de achterwielen aandrijft. Topprestaties en rijplezier zijn daarmee gegarandeerd. Een 0 tot 100 sprint in iets meer dan 7 seconden, maar toch een WLTP Co2 uitstoot van 49-53 g/km (Renegade) en 47-50 g/km (Compass)! In volledig elektrische modus bedraagt de topsnelheid 130 km/u .De actieradius (WLTP) in volledig elektrische modus varieert van 44 km gemiddeld tot 52 km bij gebruik in de stad. De Jeep Renegade 4xe en Jeep Compass 4xe zijn, zonder in te boeten aan hun merkwaarden, de meest efficiënte en milieuvriendelijke Jeeps ooit. Ze tillen de rijervaring en de veiligheid naar een nog hoger niveau dankzij onder meer de steeds beschikbare vierwielaandrijving, zelfs wanneer de batterij bijna leeg is.

RijmodiJeep Compass 4xe rijmodus

De 4xe biedt de rijmodi Hybrid, Full Electric en E-Save en over speciale e-functies als Sport modus, Eco Coaching en Smart Charging. Uiteraard is de auto middels het One-Pedal-Driving principe te rijden. Daarbij wordt tijdens het remmen, na het loslaten van het gaspedaal, energie omgezet in elektriciteit. De mate waarin het remsysteem regenereert is in 2 standen in te stellen.

 

 

Renegade 4xe Plug-in Hybrid Electric prijzenJeep Renegade 4xe blauw schuin vooraanzicht

De Renegade 4xe concurreert vooral met de onlangs vernieuwde Mini Countryman en Renault Captur. Bij de positionering van de Renegade is echter vooral naar de Mini gekeken. Daarnaast weten we dat de Renegade ook wordt gezien als een betaalbaarder alternatief voor de grotere I1-segment SUV’s. Tijdens het rijden doet een Renegade ruim en robuust aan, terwijl de auto qua buitenmaten compacter is dan de SUV uit het hogere segment. Voor sommige mensen biedt de Renegade daarmee de juiste mix.

 

De Renegade 4xe Plug-in Hybrid Electric is beschikbaar met een tweetal vermogens en in een drietal uitrustingsniveaus.

Prijzen Jeep Renegade 4xe

 

De Limited Business uitvoering is afgeleid van de reguliere Limited, zoals je deze van de Renegade benzine kent. Daarnaast biedt de Limited Business standaard het 8,4” infotainment systeem met navigatie en 4xe menustructuur, lederen bekleding, stoelverwarming en stuurwielverwarming. Ook biedt de 4xe extra functies als het zogenaamde Drowsy Driver Detection, waarmee de auto de bestuurder waarschuwt bij vermoeidheid.

Compass 4xe Plug-in Hybrid Electric prijzenJeep Compass 4xe blauw schuin vooraanzicht

Het speelveld van de Compass 4xe omvat concurrenten als de Peugeot 3008, de Opel Grandland-X en de Volvo XC40. Een belangrijk verschil met deze concurrenten is de standaard aanwezige vierwielaandrijving van de Compass, waar voor 4×4 bij de concurrentie nog flink moet worden bijbetaald. De standaard vierwielaandrijving heeft uiteraard invloed op het rijgedrag en de veiligheid.

 

 

Ook de Compass 4xe Plug-in Hybrid Electric is beschikbaar met een tweetal vermogens en een drietal uitrustingsniveaus.

Prijzen Jeep Compass 4xe

De Limited Business uitvoering is afgeleid van de reguliere Limited, zoals je deze van de Compass benzine kent. Daarnaast biedt de Limited Business  standaard het Full Leather Pack met 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en het Winter Pack met stoelverwarming, stuurwielverwarming voorruitverwarming ter hoogte van de ruitenwissers.

Motorrijtuigenbelasting Plug-in Hybrid en Co2-gevoelige opties

De eigenaar van een Plug-in Hybrid betaalt minder wegenbelasting, mits de Co2-uitstoot niet hoger is dan 50 g/km. Voor de duidelijkheid tref je onderstaand een overzicht aan van de voordelen en de verwachting voor de komende jaren.

Onder de WLTP regelgeving hebben ook de 4xe uitvoeringen te maken met enkele Co2 gevoelige opties. Met het oog op behoud van de voordelen op de motorrijtuigenbelasting, zijn voor de 4xe modellen de volgende keuzes gemaakt:

  • Voor de Compass zijn optioneel een reservewiel en een glazen panoramisch schuif-/kanteldak beschikbaar. Het reservewiel geeft een Co2-impact van 1 g/km, ofwel 83 Euro BPM. Het panoramisch schuif-/kanteldak kan alleen in combinatie met het reservewiel worden verkocht en biedt dan gecombineerd eveneens 1 g/km Co2-impact. BPM blijft ook bij de combinatie 83 Euro. De uitstoot blijft daarmee binnen de 50 g/km, waarmee de MRB voordelen behouden blijven.
  • Voor de Renegade 4xe leiden beide opties echter tot een Co2-uitstoot boven de 50 g/km. Om die reden worden deze opties op de Renegade 4xe vooralsnog niet op de Nederlandse markt aangeboden. Uiteraard wordt deze keuze herzien, zodra daartoe door verdere Co2-verbeteringen aanleiding is en deze met behoud van MRB voordelen kunnen worden aangeboden.

Laadkabels en Wallbox

De Jeep 4xe modellen worden standaard geleverd met zowel een “Schucko” laadkabel voor laden aan een regulier geaard stopcontact, als ook met een “Mennekes” laadkabel, waarmee bij openbare laadpunten of een speciale thuisinstallatie kan worden geladen. Via Mopar is onder andere de easyWallbox beschikbaar, waarmee je eenvoudiger thuis kan laden. Deze wallbox werkt volgens een plug & play principe en werkt standaard met 2,3kW vermogen (in geval van een 10Amp thuisinstallatie). De Wallbox kan met maximaal 7,4kW vermogen werken. Hiertoe is aanpassing door een specialist van de thuisinstallatie naar 32Amp nodig en wordt uiteraard een snellere laadtijd bereikt.

HomeJeepNieuwsDe Jeep 4xe Plug-in Hybrid modellen

Heb je een vraag?