De nieuwe Jeep Compass: meer technologie en connectiviteit 16 juni 2020

De Jeep Compass is een succes. Om dit succes door te zetten, hebben ze de Compass nog eens onder de loep genomen. Zo hebben ze allereerst de productie van Mexico naar Italië verplaatst, hierdoor kan Jeep de snellere levering in Europa garanderen. Daarnaast hebben ze het model nog meer toegespitst op de Europese markt door hem te voorzien van de nieuwe en krachtige 1.3 liter turbobenzinemotoren, met respectievelijk 130 of 150pk. Deze motoren zijn zuinig en garanderen lagere CO2-uitstoot. Maar dit is niet het enige wat Jeep heeft aangepast…

Firefly-motor met 130 en 150pk

De Jeep® Compass, die van de Italiaanse FCA Melfi fabrieksband rolt, is voorzien van een nieuwe 1.3 turbobenzinemotor met 130 of 150 pk. Beide zijn goed voor 270 Nm aan koppel en een maximaal trekgewicht van 1.750 kg. Deze innovatieve 4-cilinder FireFly motoren kennen we al iets langer. Hij wordt namelijk ook in de Fiat 500X en Jeep Renegade geleverd.

De ‘nieuwe’ motoren vervangen de 1.4 MultiAir-blokken en onderscheiden zich door uitstekende prestaties en maximale brandstofzuinigheid. Ze stoten tot wel 27% minder CO2 uit en zijn tegelijkertijd krachtiger. Voor de versie met handbak (en dus 130 pk) geeft Jeep een gemiddeld verbruik op van 5,7 l/100 km. De Compass met DDCT-versnellingsbak (en 150 pk) verbruikt volgens zijn makers 5,5 l/100 km.

Geen 4×4 meer?

Iets wat gelijk opvalt in de prijslijst van de vernieuwde Jeep Compass, is dat de versies met de 1,3-liter turbomotor (die de 1.4 MultiAir vervangt) niet geleverd wordt met vierwielaandrijving. Een schok voor pure Jeep-liefhebbers. Alhoewel, deze notoire liefhebbers hoeven niet lang te wachten, want de aanstaande plug-in hybride variant van de Compass, die met de toevoeging 4xe later dit jaar aan de reeks wordt toegevoegd, wordt met behulp van elektriciteit rondom bediend met vermogen. Met dit aanbod zorgt Jeep ervoor dat iedereen wordt voorzien.

 

Update Uconnect™ Services voor maximale connectiviteit

Om te voorzien in de behoeften van de steeds veeleisender wordende klant, wordt de Jeep Compass voorzien van een Uconnect update. De Renegade profiteert sinds kort van dit opgewaardeerd Uconnect infotainmentsysteem. Het systeem legt verbinding met een app op je smartphone, waarna je tal van functies van een afstand kunt raadplegen en activeren. Zo bieden ze geavanceerde connectiviteit, zowel aan boord als daarbuiten en afhankelijk van de gekozen variant van Uconnect (die met een 7 of een 8,4 inch beeldscherm wordt geleverd) krijg je nuttige diensten voor meer veiligheid en comfort.

De diensten worden opgedeeld in verschillende pakketten. My Assistant is beschikbaar als basisservice. De service biedt nooddiensten bij ongevallen, pechverhelping, inclusief een takeldienst voor het voertuig, en ‘gezondheidsrapporten’ die de bestuurder informeren over de status van de wagen. Daarnaast heb je ook de pakketten My Car, My Remote en My Navigation (alleen op het Uconnect 8,4”-navigatiesysteem) worden aangeboden als standaarddiensten.

  • My Car laat de bestuurder de ‘gezondheidstoestand’ en de parameters van de auto permanent controleren.
  • My Remote maakt het mogelijk om deuren te vergrendelen/ontgrendelen, met de lichten te knipperen, de wagen te vinden, een aantal parameters zoals de snelheid en het gebied waarin de wagen rijdt te controleren en een melding te ontvangen als die niet in acht worden genomen.
  • My Navigation (alleen op het Uconnect 8,4”-navigatiesysteem) omvat Send & Go-services, die de klant in staat stellen een bestemming in een navigatiesysteem rechtstreeks vanaf een smartphone of vanaf het webportaal naar de auto te sturen. Daarnaast biedt het ook realtime info over het verkeer, het weer en flitspalen, en de mogelijkheid om te zoeken naar nuttige plaatsen.

Het aanbod van de Uconnect Services wordt aangevuld met het servicepakket Optional, dat kan worden aangekocht op de Connectivity-website. Deze categorie omvat de pakketten My Wi-Fi, My Theft Assistance en My Fleet Manager. Sommige nieuwe Uconnect Services zullen op de Jeep Compass uit Melfi al bij de lancering beschikbaar zijn, terwijl andere pas later dit jaar zullen worden geïntegreerd.

Vier uitrustingsniveaus

Jeep heeft de prijzen van de vernieuwde Compass inmiddels bekend gemaakt. De versie met 130 pk is er vanaf 31.900 euro. Wil je de 150 pk sterke variant met DDCT-transmissie, dan krijg je ook een uitrustingsupgrade (van Sport naar Longitude) en betaal je 36.000 euro. Beide motorvarianten zijn er ook als Night Eagle Liberty Edition en als Limited. De meest complete S-uitvoering wordt alleen met de 150 pk sterke motor aangeboden. De tarieven voor private lease beginnen bij 449 euro per maand o.b.v. 60 maanden en 10.000 km per jaar. Dankzij de 5 nieuwe lakkleuren en de 6 nieuw vormgegeven wielen kan de Compass nog meer naar eigen smaak worden gepersonaliseerd.

 

Interesse? Bekijk hier onze voorraad!

Voorraad New Compass
HomeJeepNieuwsDe nieuwe Jeep Compass: meer technologie en connectiviteit

Heb je een vraag?