Ze zijn besteld! De nieuwe Jeep Grand Cherokee; de meest technologisch geavanceerde en luxueuze 4×4 ooit 10 januari 2022

Het merk Jeep® blijft klimmen naar nieuwe hoogten terwijl het zijn 80e jaar viert, de introductie van de eerste geëlektrificeerde Jeep Grand Cherokee 4xe samen met de ultieme off-road Grand Cherokee, de nieuwe Trailhawk.

Vanaf het moment dat Jeep de Grand Cherokee in 1992 introduceerde, door letterlijk met het eerste productiemodel door de glazen voordeur van Cobo Hall in Detroit te rijden, als teken van de doorbraak premium SUV, zette hij een nieuwe industrie benchmark en werd al snel synoniem met luxe design en compromisloze capaciteiten.

Deze vijfde generatie Jeep Grand Cherokee bouwt verder op zijn erfenis als de meest bekroonde SUV ooit, met een volledig nieuwe architectuur, een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn, een volledig nieuw exterieurdesign en een volledig nieuw interieur met vakmanschap van wereldklasse en eersteklas technologieën voor de wereldwijde full-size SUV segment. Als het meest capabele SUV-merk op weg is naar zijn toekomst van “Zero Emission Freedom,” de volledig nieuwe Jeep Grand Cherokee de technologisch meest geavanceerde en 4×4-geschikte Jeep Grand Cherokee tot nu toe.

De norm zetten

Na meer dan zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, blijft de meest geprezen SUV ooit de standaard onder alle SUV’s. “Klanten vertrouwen op en genieten van hun Grand Cherokee en dat al vier generaties lang,” zei Jim Morrison, Vice President – Jeep Brand North America,” en we hebben hun input meegenomen in het maken van de meest bekroonde SUV aller tijden en om hem nog beter te maken voor de vijfde generatie.” De nieuwste generatie is ontworpen en gebouwd om nog meer te bieden van wat deze Jeep een echt wereldwijd icoon maakt in het premium SUV-segment:

 • Meer aandrijflijnen – met 4xe (PHEV) technologie gericht op een geschatte 25 mijl van volledig elektrische actieradius, 57  PGe en een gecombineerd rijbereik van meer dan 440 mijl (708 km). Dit is de meest 4×4-geschikte en duurzame Grand Cherokee tot nu toe en een verder teken van de toewijding van het merk Jeep aan “Zero Emission Freedom.”
 • Meer legendarische capaciteiten – de meest 4×4-geschikte Grand Cherokee ooit, de nieuwe Trailhawk 4xe heeft de Rubicon Trail bedwongen in volledig elektrische werking;
 • Nieuwe klasse-exclusieve sway bar: De nieuwe sway bar zorgt voor een betere articulatie en tractie op rotsen en ruw terrein.
 • Meer technologie – Uconnect 5 met een voor het eerst in zijn segment gebruikt scherm voor de passagier voorin, een nieuw high-definition entertainmentsysteem voor de achterbank en Active Driving Assist
 • Meer ruimte en veelzijdigheid – met een totaal passagiersvolume van 144,6 kubieke meter (+4,1 kubieke meter ten opzichte van de vorige generatie) en 37,7 kubieke meter laadruimte (+1,4 kubieke meter)
 • Biedt de nieuwe 2022 Jeep Grand Cherokee een verbeterd niveau van comfort en ruimte, inclusief plaats voor een set golfclubs dwars in de laadruimte
 • Meer innovatieve kenmerken – met een volledig nieuwe architectuur, een volledig nieuw exterieurdesign, een volledig nieuw interieur met voorpassagiersscherm en Amazon Fire TV, onafhankelijke voor- en achter ophanging en de in zijn klasse exclusieve Quadra-Lift luchtvering met elektronische semi-actieve demping
 • Meer vakmanschap van wereldklasse – resulterend in de meest luxueuze Grand Cherokee ooit, inclusief de Summit Reserve uitvoering met Palermo lederen interieur en 950-watt, 19 luidsprekers tellend McIntosh audiosysteem
 • Meer veiligheid – met meer dan 110 geavanceerde veiligheids- en beveiligingsfuncties, waaronder Active Driving Assist met hands-on geautomatiseerd rijden, plus 360-graden surround view en nacht vision-camera’s

De allereerste Grand Cherokee 4xe

De gloednieuwe 2022 Grand Cherokee 4xe is de eerste Grand Cherokee met een plug-in hybride (PHEV) variant. De introductie van de Grand Cherokee markeert de voortdurende groei van Jeeps elektrisch aangedreven missie van “Zero Emission Freedom”, terwijl het merk de paden van de toekomstige mobiliteit exploreert tijdens een jubileumjaar dat 80 jaar van verwezenlijkingen, inzichten en innovaties viert.

De 4xe plug-in hybride elektrische voertuigtechnologie versterkt het plezier, de vrijheid en het avontuur waar het merk Jeep bekend staat, terwijl het ongekende prestaties, brandstofbesparing en milieuvriendelijkheid met zich meebrengt:

 • 57 MPGe
 • Richt zich op een geschatte 40 km volledig elektrische actieradius
 • 375 pk en 470 lb.-ft. koppel
 • Quadra Trac II 4×4-systeem met tussenbak met twee versnellingen en 2,72:1 lage overbrengingsverhouding
 • Kruipverhouding van 47,4:1
 • trekvermogen 4xe 2.720 kg

4xe E Selec Modes

Met de E-Selec-modi kan de Jeep Grand Cherokee 4xe bestuurder de hybride aandrijflijn aanpassen aan elke reis, of het nu gaat om woon-werkverkeer, off-road rijden of lange afstanden afleggen.

De bestuurder selecteert de gewenste aandrijfmodus via bedieningsknoppen op het instrumentenpaneel, links van het stuurwiel:

 • Hybride: combineert het koppel van de elektrische motor en de gasmotor. De aandrijflijn optimaliseert batterij en motorvermogen om de beste combinatie van brandstofefficiëntie en prestaties.
 • Elektrisch: Werkt alleen op emissie vrije elektrische energie totdat de accu de minimale lading bereikt of de bestuurder meer koppel vraagt (zoals bij wijd open gas), waardoor de motor wordt ingeschakeld
 • eSave: Geeft voorrang aan de motor en spaart de batterijlading op voor later gebruik. De bestuurder kan ook kiezen tussen batterijbesparing en batterijoplading tijdens eSave via de hybride elektrische pagina’s op de Uconnect 5-monitor.

Ongeacht de gekozen modus, werkt de Grand Cherokee 4xe als een hybride zodra de accu zijn minimale ladingstoestand nadert. Het bestuurdersinformatiedisplay en het hoofdtouchscreen bevatten Eco Coaching Pages. Met de Eco-Coachingpagina’s kunnen eigenaars de stroomtoevoer controleren en de impact van regeneratief remmen zien, oplaadtijden plannen tijden plannen om te profiteren van lagere elektriciteitstarieven en hun rijgeschiedenis bekijken met een detail van elektrisch en benzineverbruik. Regeneratief remmen maakt deel uit van het 4xe-systeem. Wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt, schakelt de aandrijflijnregeling de maximale beschikbare regeneratieve remkracht, tot 0,25 g, van de van de elektromotoren om het voertuig af te remmen, aangevuld met de traditionele wrijvingsremmen van de Grand Cherokee.

Legendarische 4×4 capaciteiten van Jeep

De Jeep Grand Cherokee levert ongeëvenaarde capaciteiten samen met een rustige on-road rij-dynamiekdynamiek. Die legendarische off-road capaciteiten beginnen met dank aan drie 4×4 systemen – Quadra-Trac I, Quadra-Trac II en Quadra-Drive II met elektronisch sperdifferentieel (eLSD) achter. Alle driesystemen zijn uitgerust met een actieve tussenbak om de tractie te verbeteren door het koppel te verplaatsen met het wiel met de meeste grip.

Nieuw voor de Jeep Grand Cherokee 4×4 modeljaar 2022 is de ontkoppeling van de vooras. Als het voertuig voelt dat de wegomstandigheden geen vierwielaandrijving vereisen, de vooras ontkoppeling plaatst automatisch de Grand Cherokee automatisch in tweewielaandrijving, wat de weerstand op de aandrijflijn vermindert en het brandstofverbruik verbetert.

De vierwielaandrijving wordt automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer de auto merkt dat dit nodig is. Grand Cherokee heeft een toonaangevende maximale trekkracht van 3265 kg met de beschikbare 5,7-liter V-8.

HomeJeepNieuwsZe zijn besteld! De nieuwe Jeep Grand Cherokee; de meest technologisch geavanceerde en luxueuze 4×4 ooit

Heb je een vraag?