Jeep E-volutie 13 juli 2020

Jeep kan natuurlijk niet achterblijven op de Autosalon in Genève. Hier presenteert het merk de eerste plug-in hybride-versies van de Jeep Renegade en Jeep Compass. En daarmee slaat Jeep wederom een nieuwe weg in naar een milieuverantwoorde techniek en lagere kosten voor de eigenaar. Het betreft een compromisloze hybride-oplossing, waarin de unieke technische lay-out van Jeeps SUV-modellen is geïntegreerd. Voorzien van dit nieuwe hybride-aandrijfsysteem bieden zowel de Jeep Renegade als de Jeep Compass meer vrijheid dan ooit, terwijl hun 4×4-capaciteiten dankzij de uiterst geavanceerde en milieuvriendelijke aandrijftechnologie een nieuw niveau bereiken.

De nieuwe Renegade en Compass PHEV: kracht en actieradius

De nieuwe plug-in hybride-modellen die in de spotlights staan op de Jeep-stand in Genève, zijn uitgerust met accu’s die via een externe stroomaansluiting kunnen worden opgeladen, waardoor ze meer elektrische energie kunnen opslaan. Deze keuze maakt het mogelijk om sterkere elektromotoren te gebruiken, wat zich voor zowel de Renegade als de Compass vertaalt in een actieradius van circa 50 kilometer en een topsnelheid van circa 130 km/h bij honderd procent elektrisch rijden.

Ter verhoging van de inzetbaarheid en het totale vermogen werken de elektrische aandrijfunits samen met de nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotor. Voor de Renegade ligt het vermogensbereik tussen 190 en 240 pk, ruim voldoende voor uitstekende onroad-prestaties: de acceleratie van 0-100 km/h vergt slechts zo’n zeven seconden. Ook op de Compass resulteert de gecombineerde werking van de inwendige verbrandingsmotor (ICE) en de elektromotoren in een maximum vermogen dat kan oplopen tot 240 pk.*

Met hun snellere acceleratie en hoge motorresponsiviteit bieden beide nieuwe plug-in hybride-Jeeps meer rijplezier. Daarnaast zijn ze buitengewoon stil en met een CO2-emissie van nog geen 50 g/km klimaatverantwoord. Maar bovenal weten de twee semi-elektrische Jeep-modellen hun legendarische offroad-capaciteiten nog verder te verbeteren: het grotere en direct beschikbare koppel dat de elektromotor levert maakt het mogelijk de aandrijfkracht zeer nauwkeurig te doseren. Niet alleen bij het wegrijden, maar ook onder uitdagende terreinomstandigheden wanneer een zeer lage overbrengingsverhouding van de transmissie is vereist.

Dankzij de nieuwe elektrische 4×4-technologie (eAWD) vindt de krachtoverbrenging naar de achteras niet plaats via een cardanas maar via een elektromotor. Hierdoor is het mogelijk om beide assen van elkaar te scheiden en het koppel onafhankelijk en op een doelmatigere manier dan bij een mechanisch systeem over beide assen te verdelen.

De Renegade en Compass PHEV’s zijn uitgerust met een aangepast instrumenten-paneel en infotainmentscherm die de bestuurder informeren over de werking van het hybridesysteem bij dagelijks gebruik.

Trouw aan zijn uitgangspunt auto’s te bouwen die elk obstakel kunnen overwinnen en in lijn met zijn kernwaarden van vrijheid, authenticiteit, avontuur en passie, blijft Jeep zich ontwikkelen om zijn modellen naar een nog hoger niveau te brengen. Met de Jeep Renegade en Jeep Compass PHEV gaat het merk een nieuwe uitdaging aan en stelt het nieuwe normen voor off-road rijplezier en efficiency: deze nieuwe plug-in hybrides maken het niet alleen mogelijk veilig de meest extreme offroad-trajecten te bedwingen, maar daarbij ook te genieten van de stilte van de natuur.

 

 

 

 

 

HomeJeepNieuwsJeep E-volutie

Heb je een vraag?