De nieuwe Jeep Compass MY20 – Product- en prijsinformatie 15 april 2020

Product- en prijsinformatie

Na een periode van zo’n 7 maanden afwezigheid, is er nu eindelijk weer de beschikking over de nieuwe Compass. Een belangrijke auto voor het merk Jeep. En terugkijkend naar 2019 kan er gesteld worden dat deze auto zeker potentie heeft! In onderstaand bericht treft u de belangrijkste highlights aan en onderaan het bericht vindt u een overzicht met daarin alle product- en prijsinformatie.

New Compass

De nieuwe Compass biedt vele voordelen ten opzichte van de oude. Allereerst wordt de auto in onze Melfi fabriek gebouwd, naast de Jeep Renegade en de Fiat 500X. De levertijd wordt daarmee aanzienlijk korter, waardoor het gemakkelijker wordt om klantspecifieke bestellingen binnen een acceptabele termijn te leveren. Daarnaast is de Compass voortaan leverbaar met de nieuwe 4-cylinder FireFly benzinemotor. Deze komt voor de Compass in twee varianten beschikbaar, een handgeschakelde variant van de 1.3 Turbo met 130 pk en de 1.3 Turbo DDCT met 150 pk. Ten opzichte van de oude 1.4 MultiAir motoren leveren de nieuwe krachtbronnen meer verfijning en souplesse. Bovendien behalen ze een veel lagere Co2-uitstoot. En met de komst van de DDCT uitvoering is het nu mogelijk om automaat te rijden zónder daarvoor verplicht een 4×4 uitvoering te kiezen. Een cruciaal detail in een segment, waarin de verkopen inmiddels voor ruim 50% uit Automaat bestaan.

Net als de nieuwe Renegade MY20, beschikt nu ook de Compass vanaf de Longitude uitvoering over Connected Services. Standaard biedt de auto functies als My Assistant (denk aan de automatische inschakeling van hulpdiensten), My Remote (bijvoorbeeld het openen en sluiten van uw auto op afstand), My Car (digitale informatie over de auto). Optioneel is dit uit te breiden met bijvoorbeeld een Wi-Fi hotspot.

Positionering

Bij de positionering van de nieuwe Compass is gekeken naar een drietal concurrenten, te weten de Peugeot 3008, de Opel Grandland-X en de Seat Ateca. Deze drie auto’s hebben gezamenlijk zo’n 18% van het segment in handen en spelen een significante rol in zowel de particuliere als in de zakelijke markt voor SUV’s. Met de nieuwe Compass heeft u een representatief alternatief voor deze drieling in handen. De nieuwe Compass is beschikbaar vanaf 31.900 Euro. Voor deze prijs krijgt u de 130 pk sterke Sport uitvoering. De instapprijs voor de DDCT bedraagt 36.000 Euro voor de Longitude uitvoering en de line-up bouwt op tot 42.000 Euro voor de S, eveneens met DDCT versnellingsbak.

Trekgewicht

De nieuwe Jeep Compass is tevens een uitstekend antwoord op de vraag naar goede trekauto’s. CBS statistieken tonen aan dat zo’n 5,5 miljoen mensen per jaar met auto en aanhanger van hun vakantie genieten. De behoefte aan auto’s met voldoende trekvermogen is binnen deze specifieke doelgroep groot. Daarnaast rijdt deze doelgroep bovengemiddeld vaak in een SUV. De nieuwe Compass biedt op de 130 pk en 150 pk DDCT motorisering een maximaal trekgewicht van 1.750 kg!

Night Eagle Liberty Edition

In 2020 vieren wij in Nederland 75 jaar bevrijding. Met de Compass Night Eagle Liberty Edition haken wij op dit thema aan.

De Liberty Edition beschikt standaard over stof/Techno lederen bekleding, een zwart gelakt dak, 19” zwarte lichtmetalen velgen, Uconnect 8,4” Navigatie, een parkeercamera en keyless entry/go. De auto is handgeschakeld (vanaf 35.900 Euro) of met DDCT versnellingsbak (vanaf 38.500 Euro) leverbaar. in eerste instantie is de Liberty Edition beschikbaar in een oplage van 100 exemplaren, welke herkenbaar zijn aan de extra optiecode “LIB”. De auto’s zullen in de loop van het tweede kwartaal worden geproduceerd en naar verwachting in de maand juni beschikbaar komen. De exacte planning is onder de huidige omstandigheden afhankelijk van de herstart van onze fabrieken.

Private Lease

Momenteel worden de Private Lease tarieven voor de Compass in samenspraak met Leasys afgerond. Ons streven is een startprijs van 449 Euro op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar, waarmee wij op het niveau van de Grandland-X en onder het niveau van de Ateca en 3008 staan.

Meer weten? Download de

Product- en prijsinformatie

 

New Compass - Product- en prijsinformatie

HomeJeepNieuwsDe nieuwe Jeep Compass MY20 – Product- en prijsinformatie

Heb je een vraag?