Nieuwe Jeep Wrangler 4xe: de beste 4X4 wordt elektrisch 3 juni 2021

De nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride is de meest milieuvriendelijke en capabele Wrangler ooit. De alleskunner is nu leverbaar als Sahara, 80th Anniversary en Rubicon uitvoering.

Wrangler goes Electric

Geen bergtop is te hoog om te beklimmen en geen grens is te moeilijk om te verleggen. Dit principe heeft altijd de Jeep® Wrangler bepaald, een model dat letterlijk elk obstakel kan overwinnen, dankzij de technologische hoogstandjes. En dat is de ware kracht van een merk met 80 jaar ervaring, ideeën en innovaties, die allemaal hebben bijgedragen tot de creatie van het meest bekroonde SUV-gamma aller tijden. Vandaag gaat de technische evolutie van het merk Jeep verder met de 4xe-modellen: de vorig jaar geïntroduceerde Renegade en Compass krijgen nu gezelschap van de Wrangler. Zij zijn allen van essentieel belang voor de verkenning van de nieuwe “territoria” van de mobiliteit van morgen.

De held van dit nieuwe avontuur is de nieuwe Wrangler 4xe Plug-in Hybrid (PHEV), de krachtigste, efficiëntste, milieuvriendelijkste en technisch meest geavanceerde Wrangler die ooit in Europa is geïntroduceerd.

In 1941 liet de legendarische Willys MA/MB, het eerste Jeep-voertuig, de wereld kennismaken met het concept van de 4×4 en het idee dat elk terrein kon worden bereden met een voertuig dat daarop berekend was. De Wrangler heeft die erfenis voortgezet en heeft, sinds zijn geboorte, de geschiedenis van het merk begeleid, door zijn waarden te belichamen en te ontwikkelen, te beginnen met vrijheid.

Dankzij de 4xe-technologie kan je tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer in de stad volledig elektrisch rijden en genieten van een leuke en efficiënte rijervaring op de weg, terwijl je in stilte kan genieten van geoptimaliseerde off-roadprestaties.

Het model in het kort

Deze nieuwe hybride technologie heeft geresulteerd in een 100% onstuitbare Wrangler volgens de Jeep-traditie, met ongekende eigenschappen: het is de meest milieuvriendelijke en best presterende Wrangler op het terrein, met behoud van de vrijheid van de open-air rijervaring die altijd al het kenmerk van de Wrangler is geweest.

Ook de prestaties zijn verbeterd. Dankzij het koppelen van twee elektromotoren en een 2.0 liter turbobenzinemotor, heeft de Wrangler 4xe een gecombineerd vermogen van 380 pk (280kW) en een gecombineerd koppel van 637 Nm. Bovendien kan hij werken in de ‘puur elektrische’ 4WD-modus en kan hij meer dan 50 km ‘puur elektrische’ actieradius zonder uitstoot leveren, perfect om de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch af te leggen. De batterij kan volledig worden opgeladen in minder dan 3 uur. En mede dankzij de achttraps-automatische transmissie accelereert de Wranlger 4xe van 0 naar 100 km/u in slechts 6,5 seconden!

LED verlichting voor en achter, 8.4-inch Uconnect NAV touchscreensysteem, een 7 inch TFT-scherm, Apple CarPlay, Android Auto, automatisch geregelde dual zone airconditioning en blind spot monitoring, inclusief rear cross path detection. Alle uitvoeringen beschikken over parkeersensoren voor en achter, inclusief een achteruitrijcamera. De Rubicon beschikt daarnaast over de nieuwe front off-road camera. Deze biedt optimaal zicht op wat er vóór de auto gebeurt, ideaal in het terrein en praktisch tijdens een lastige parkeermanouvre.

Een Wrangler 4xe besturen is even eenvoudig als een versie te kiezen die het best bij u past

Na de onlangs geïntroduceerde, gelimiteerde, First Edition is de Wrangler 4xe nu ook in andere uitvoeringen leverbaar als Sahara, 80th Anniversary en Rubicon. In de meest capabele Wrangler ooit kan met nieuwe rijmodi worden gereden: Hybrid, Full Electric en E-save. De auto biedt de meest spectaculaire en meest open manier van rijden. Zo kan de standaard geleverde hardtop (Sahara, 80th Anniversary) worden afgenomen, kunnen alle portieren worden verwijderd èn kan de voorruit worden neergeklapt. Een unicum.

De prijzen van de milieuvriendelijkste, meest geavanceerde Wrangler 4xe zijn als volgt:

  • 4xe Sahara: € 80.690
  • 4xe 80th Anniversary: € 82.990
  • 4xe Rubicon: € 84.690

De nieuwe Wrangler 4xe biedt alles wat de Wrangler al te bieden had en méér. En net als iedere andere Jeep, is ook de Wrangler 4xe de enige jeep die zich ook echt een Jeep® mag noemen.

Bekijk de Wrangler voorraad Bekijk de prijslijst

 

HomeJeepNieuwsNieuwe Jeep Wrangler 4xe: de beste 4X4 wordt elektrisch

Heb je een vraag?