Nieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride sluit aan bij Renegade en Compass 4xe PHEV 10 september 2020

Geavanceerde en milieuvriendelijke premiumtechnologie zorgt voor absolute en stille vrijheid, nog meer rijplezier op de openbare weg en bereikt een nieuw niveau van benchmark Jeep terreincapaciteiten.

 • De 4xe-technologie voor elektrische voertuigen is de natuurlijke evolutie van bijna 80 jaar Jeep®-capaciteitenleiderschap
 • Jeep 4xe Plug-in Hybride-voertuigen bieden nieuwe niveaus van efficiëntie, verantwoordelijkheid voor het milieu en prestaties op de weg en offroad
 • De Plug-in Hybride Jeep Wrangler 4xe in 2021 verkrijgbaar in Europa, China en de Verenigde Staten; Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe-modellen komen deze zomer aan in Europa
 • De Wrangler 4xe beschikt over een 2,0-liter viercilinderturbomotor, twee elektromotoren en een achttraps automatische transmissie. In totaal goed voor 375 pk en tot zo’n 40 kilometer puur elektrische en emissieloze aandrijving voor dagelijks woon-werkverkeer
 • ‘Torque-on-demand’ elektrisch vermogen verbetert de prestaties van de Wrangler op de weg en zorgt voor snelle acceleraties vanuit stilstand en veel stuwkracht bij lage snelheid. Ook verhoogt het onmiddellijk beschikbare koppel de legendarische benchmark offroadcapaciteiten van de Wrangler
 • De Wrangler 4xe is in de eerste plaats een Jeep Wrangler met Trail Rated-onderstel: solide voor- en achterassen, fulltime 4×4-verdeelbak met twee snelheden, volledig scharnierende ophanging en 30 inch doorwaadvermogen
 • Het 400 volt, 17 kWh, 96-cels batterijpakket is onder de tweede zitrij gemonteerd om deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf en heeft geen negatieve invloed op de binnenruimte

Met de komst van de nieuwe Wrangler 4xe introduceert Jeep® de meest capabele, technisch meest geavanceerde en milieuvriendelijkste Wrangler ooit. Jeep Wrangler 4xe-modellen zijn in 2021 verkrijgbaar zijn in Europa, China en de Verenigde Staten. De Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe-modellen – vorig jaar geïntroduceerd in Genève – zijn deze zomer in Europa aangekomen. Eerder al is de Jeep Grand Commander PHEV in China gelanceerd.

Jeep zal de komende jaren op elk typeplaatje opties voor elektrificatie aanbieden, omdat het ernaar streeft de leider te worden op het gebied van milieuvriendelijke premiumtechnologie. Geëlektrificeerde Jeep-voertuigen dragen de 4xe-badge. De elektrische voertuigen van Jeep zullen de meest efficiënte en verantwoorde Jeep-voertuigen ooit zijn, die prestaties op de weg en in het onverhard naar een hoger niveau tillen.

“Onze Jeep 4xe-voertuigen zullen de meest efficiënte, verantwoordelijke en capabele zijn die het merk ooit heeft gecreëerd”, aldus Christian Meunier, Global President Jeep – FCA. “We zijn vastbesloten om van Jeep het groenste SUV-merk te maken. De elektrificatie van het Jeep-gamma stelt men in staat om uitsluitend elektrisch te rijden, wat een efficiënte en leuke ervaring op de weg oplevert en de mogelijkheid biedt om in bijna volledige stilte van nog meer Jeep-capaciteiten offroad te genieten.”

De Jeep Wrangler 4xe wordt geassembleerd in het Toledo Assembly Complex van FCA in Toledo, Ohio en zal wereldwijd worden verkocht.

Wrangler 4xe combineert turbo- en elektrische motoren

De Jeep Wrangler 4xe-aandrijflijn integreert twee elektromotoren, een 400-volt accupakket met een zuinige viercilinderturbomotor en een achttraps automatische transmissie.  De 2,0-liter I-4-motor met turbocompressor maakt deel uit van FCA’s Global Medium Engine-familie.

Een vloeistofgekoelde motorgenerator met hoog voltage wordt aan de voorkant van de motor gemonteerd en vervangt de conventionele dynamo. Een robuuste riem verbindt de motorgenerator met de krukaspoelie van de motor. De motorgenerator laat de motor draaien voor een vrijwel naadloze, brandstofbesparende start-stop-werking en wekt elektriciteit op voor het accupakket. De Wrangler 4xe gebruikt geen conventionele 12 volt startmotor. De Wrangler 4xe is voorzien van een 12 volt accu om accessoires mee te laten lopen.

De tweede hoogspanningsmotorgenerator is aan de voorkant van de versnellingsbak gemonteerd en vervangt de conventionele koppelomvormer van een automatische transmissie. Twee koppelingen werken om het vermogen en koppel van de e-motor en motor te beheren. Een binaire koppeling (aan / uit) is gemonteerd tussen de 2 motoren. Wanneer deze koppeling open is, is er geen mechanische koppeling tussen de motor en de e-motor, waardoor deze de Wrangler 4xe alleen elektrisch kan aandrijven. Wanneer de binaire koppeling is gesloten, wordt het koppel van de 2,0-liter motor en de stroom van de e-motor gecombineerd via de automatische transmissie. Een variabele koppeling die achter de e-motor is gemonteerd, beheert de koppeling met de transmissie om de rijeigenschappen en efficiëntie te verbeteren. De plug-in hybride aandrijflijn van de Wrangler 4Xe is in staat tot zo’n 40 kilometer stil, emissievrij en elektrisch af te leggen.

Batterijpakket met behoud van binnenruimte

De lithium-ionbatterij van 400 volt, 17 kWh en 96 cellen van de Jeep Wrangler 4xe maakt gebruik van grafietchemie van nikkel-mangaan-kobalt. Het pakket en de bedieningselementen worden onder de stoel op de tweede rij gemonteerd, waar deze wordt beschermd tegen elementen van buitenaf. De stoel op de tweede rij is opnieuw ontworpen, waardoor het onderste kussen naar voren kan worden geklapt voor toegang tot de batterij. Het pakket is ingekapseld in een aluminium behuizing en is uitgerust met een speciaal verwarmings- en koelcircuit om de batterij op de optimale temperatuur te houden. Het temperatuurregelcircuit omvat een speciale verwarmingsunit en een koelmachine die het Wrangler-koelmiddel voor airconditioning gebruikt om de koelvloeistoftemperatuur indien nodig te verlagen.

Het Wrangler 4xe-hybridesysteem omvat een Integrated Dual Charging Module (ICDM), die een acculader en een DC/DC-omzetter combineert in een enkele eenheid die compacter is dan twee afzonderlijke componenten, en een verkleinde Power Inverter Module (PIM). Deze componenten zijn ondergebracht en beschermd tegen beschadiging in een stalen constructie die onder het batterijpakket is gemonteerd.

Alle hoogspanningselektronica, inclusief de bedrading tussen het accupakket en de elektromotoren, zijn afgedicht en waterdicht. Net als alle Trail Rated Jeep Wranglers, kan de Wrangler 4xe tot 76 cm doorwaden.

De elektrische laadpoort is voorzien van een open/dicht indrukklepje en bevindt zich linksvoor. De oplaadpoort bevat LED-indicatoren voor de oplaadstatus. Boven op het instrumentenpaneel is een LED-batterijniveaumonitor gemonteerd, waardoor het tijdens het opladen gemakkelijk in één oogopslag kan worden gecontroleerd.

Wrangler 4xe E Selec Modes

De Jeep Wrangler 4xe-bestuurder kan de hybride aandrijflijn afstemmen op elke rit, of het nu gaat om het vervullen van de behoeften van de meeste dagelijkse forenzen in puur elektrische aandrijving, een avondje uit in de stad of rustig de natuur offroad verkennen.

De Wrangler 4xe hybride aandrijflijn heeft drie bedieningsmodi, bekend als E Selec. De bestuurder kan de gewenste aandrijflijn selecteren via knoppen op het instrumentenpaneel, links van het stuur. Ongeacht de geselecteerde modus werkt de Wrangler 4xe als hybride zodra de batterij bijna leeg is.

 • Hybride: de standaardmodus combineert het koppel van de 2,0-liter motor en de elektromotor. In deze modus gebruikt de aandrijflijn eerst de batterij en vervolgens de aandrijving van de viercilinder 2,0-liter turbomotor wanneer de batterij de minimale laadtoestand bereikt.
 • Electric: De aandrijflijn werkt alleen op emissievrij elektrisch vermogen totdat de accu de minimale lading bereikt of de bestuurder meer koppel vraagt ​​(zoals plankgas geven), die de 2,0-liter motor inschakelt.
 •  eSave: Geeft prioriteit aan de 2,0-liter motor, waardoor de batterijlading wordt bespaard voor later gebruik, zoals offroad-rijden met elektrische voertuigen of stedelijke gebieden. De bestuurder kan ook kiezen tussen batterijbesparing en batterijlading tijdens eSave via de Hybrid Electric Pages op het Uconnect-scherm

Om het voordeel van de E Selec-modi te optimaliseren, bevatten het Wrangler 4xe-bestuurdersinformatiedisplay en het Uconnect-touchscreen Eco Coaching-pagina’s. Op de Eco Coaching-pagina’s kunnen eigenaren het vermogen volgen en de impact van regeneratief remmen zien, laadtijden plannen (om bijv te profiteren van lagere elektrische tarieven) en hun rijgeschiedenis bekijken met een gedetailleerd overzicht van het elektriciteits- en benzineverbruik.

Regeneratief remmen is een belangrijk onderdeel van de milieuvriendelijke Wrangler 4xe. Wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt, wordt het maximaal beschikbare regeneratieve remsysteem geactiveerd. De regeneratieve remfunctie verlengt ook de vervangingsperiode voor remblokken.
Met ingeschakelde 4×4 leveren alle vier de wielen koppel voor regeneratief remmen, waardoor de energieterugwinning wordt gemaximaliseerd. Elektriciteit als gevolg van regeneratief remmen wordt naar het accupakket gevoerd om de ladingstoestand te behouden of te verhogen.
De Wrangler 4xe beschikt ook over de mogelijkheid om de productie van regeneratieve energie te maximaliseren via een door de bestuurder te selecteren Max Regen-functie.

Wanneer Max Regen is ingeschakeld, vindt een meer assertieve regeneratieve remkalibratie plaats wanneer het voertuig uitrolt. Max Regen kan de Wrangler 4xe sneller vertragen dan standaard regeneratief remmen en meer elektriciteit genereren voor het batterijpakket. Eenmaal geselecteerd, blijft de Max Regen-functie ingeschakeld totdat de bestuurder deze uitschakelt.

Off-road Legend

Het erfgoed van de Jeep Wrangler wordt bepaald door zijn legendarische offroad-capaciteiten. Alle Wrangler 4xe-vermogensmodi zijn beschikbaar wanneer de aandrijflijn wordt overgeschakeld naar 4Lo. De naadloze integratie van elektrisch vermogen in de 4×4-aandrijflijn tilt de Wrangler 4xe naar een nieuw niveau van offroad-prestaties.

Liefhebbers zullen merken dat de onmiddellijke beschikbaarheid van koppel van de elektromotor een nauwkeurigere en gecontroleerde rijervaring oplevert bij het klimmen en kruipen. Het is niet nodig om motortoerental op te bouwen om de banden in beweging te krijgen, waardoor de schokbelasting van de aandrijflijn wordt geminimaliseerd en de controle en snelheid wordt gemaximaliseerd.

De nieuwe Jeep Wrangler 4xe is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: 4xe, Sahara 4xe en Rubicon 4xe. De Wrangler 4xe en Sahara 4xe zijn uitgerust met fulltime 4×4-systemen, de volgende generatie Dana 44-assen voor en achter en zijn uitgerust met de Selec-Trac-tussenbak met twee snelheden en een overbrengingsverhouding van 2,72: 1 in het lage bereik.

Een beschikbaar Trac-Lok-achterdifferentieel met beperkte slip biedt extra grip en capaciteit in situaties met weinig tractie, zoals rijden over zand, grind, sneeuw of ijs.

De Wrangler Rubicon 4xe-modellen zijn uitgerust met het Rock-Trac 4×4-systeem dat een verdeelbak met twee snelheden en een 4:1 lage overbrengingsverhouding, een full-time 4×4, de volgende generatie Dana 44-assen voor en achter, Tru-Lok elektrisch front èn achteras-lockers  omvat. De Wrangler Rubicon 4xe heeft een indrukwekkende crawlverhouding van 77,2: 1, waardoor het gemakkelijk is om elk obstakel te beklimmen.

De Wrangler 4xe is uitgerust met Selec-Speed ​​Control met Hill-ascent en Hill-descent Control. Hierdoor kunnen bestuurders de voertuigsnelheid op steile, ruige hellingen regelen met de versnellingspook.

Zoals elke Jeep Wrangler dragen de Jeep Wrangler 4xe-modellen een Trail Rated-badge die staat voor legendarische 4×4-capaciteiten met uitrusting die omvat:

 • Beschermplaten en trekhaken voor en achter
 • Wrangler Rubicon 4xe naderingshoek van 44 graden, uitbreekhoek van 22,5 graden, afloophoek van 35,6 graden en bodemvrijheid van 10,8 inch (27,4 cm)
 • 17-inch offroad-wielen en 33-inch banden standaard op Rubicon 4xe; 20-inch wielen standaard op Wrangler 4xe en Sahara 4xe
 • Tot 76 cm water doorwaden

‘Electric Blue’ designdetails kenmerken de Wrangler 4xe

Nieuwe Electric Blue-kleuring aan de Rubicon-trekhaken steken af ​​tegen de zwarte bumpers. De unieke blauwe kleur is ook te zien in de Rubicon-naam op de motorkap, Jeep-badge en de Trail Rated-badge. Bepaalde “Easter Egg”-designelementen krijgen ook de Electric Blue tint. De zwarte kap sticker is omlijnd in de speciale kleur en “4xe” is te zien doordat de carrosseriekleur doorgelaten wordt.
Binnenin is de Wrangler 4xe Rubicon voorzien van unieke Electric Blue-stiksels op de stoelen en bekleding.

Interesse in de nieuwe Jeep Wrangler 4xe?

Bekijk hier onze voorraad

Voorraad Jeep Wrangler 4xe
HomeJeepNieuwsNieuwe Jeep® Wrangler 4xe Plug-in Hybride sluit aan bij Renegade en Compass 4xe PHEV

Heb je een vraag?