Lancia is terug van weggeweest! 11 mei 2023

Eindelijk komt de Lancia weer naar Nederland

Na circa 10 jaar zal Lancia weer zijn entree in Nederland maken. Vanaf 2024 zal de nieuwe Lancia Ypsilon geïntroduceerd worden.

Lancia heeft Nederland bewust uitgekozen als een van de markten die prioriteit krijgt. Dit komt doordat wij een het erg goed doen op de markt van elektrische voertuigen. De nieuwe Ypsilon zal de laatste hybride van Lancia worden en vervolgens vooral willen doorpakken naar een volledige elektrische toekomst. Dit zal vanaf 2026 gaan plaats vinden.

De Lancia Pu+Ra in het kort

  • Het rijbereik van de toekomstige Pu+Ra ligt op 700 kilometer.
  • HPE staat voor High Performance Estate, de term die voor het eerste werd gebruikt bij de Beta uit de jaren zeventig.
  • De audio, klimaatregeling en verlichting zijn samengebracht in 1 interface, deze is te bedienen via het infotainment display.
  • De gele stoelen zijn geïnspireerd op de leunstoelen van het italiaanse meubelmaker Cassina.

Nieuw, maar toch herkenbaar

Zover we weten wordt gezegd dat Lancia haar beeldmerk zal aanpassen en dat de grille weer zal teruggrijpen op wat we vooral kenden voor de komst van de huidige Ypsilon. De omlijsting wordt uitgelicht dankzij LED verlichting op de achtergrond. Lancia krijgt een totaal nieuw gezicht, dat tevens herkenbaar zal zijn omdat veel elementen uit het verleden in een nieuw jasje worden gestoken.

3 nieuwe soorten elektromotoren

Voor de Gamma en Delta is al bekend dat deze zullen worden uitgerust met de nieuwe elektromotoren die al bekend zijn op het STLA-platform. Dat platform wordt beschikbaar voor alle Stellantis-merken en komt in drie soorten elektromotoren waaronder: Small (Range: 500km), Medium (Range: 700km) en Large (Range 800km).

 

HomeNieuwsLancia is terug van weggeweest!

Heb je een vraag?