Het merk Jeep® en de haar verborgen boodschappen (Easter Eggs) 13 april 2020

Tijdens de Paasperiode (‘Easter’ in het Engels) is het een zeer bekende traditie om paaseitjes (Easter Eggs) te verstoppen. Het doel is uiteraard om ze te verstoppen op de meest onmogelijke plaatsen en hoeken van het huis, zodat de kinderen goed moeten zoeken als ze op paaseieren jacht gaan. Op die manier wordt de huiselijke omgeving opgeleukt met aantrekkelijke verrassingen. En alleen degene die zeer goed oplet en alles goed in de gaten houdt, vindt deze lekkere verrassing.

Een soortgelijke traditie vinden we ook terug bij Jeep®. Hier betekent het ‘Easter Eggs’ concept een geïntegreerde stap in het ontwerpproces van elk voertuig. Het is al het ware een heel uniek designelement waar Jeep zich mee onderheid van de rest. Easter Eggs‘ zijn verborgen designgrapjes die Jeep designers voorzien in Jeep voertuigen. Deze verborgen boodschappen zijn bedoeld om ontdekt te worden door hun eigenaars.

De Easter Eggs van Jeep

De ‘Paaseieren’ van Jeep voegen een verrassingselement toe bij de aankoop van een nieuw voertuig. Op deze creatieve manier wil het bijdragen om op een leuke wijze nieuwe dingen van de auto te ontdekken. Het is het levend bewijs van de creatieve passie van de designers en het plezier dat zij daarbij hebben het voertuig te ontwerpen…

Deze verborgen juweeltjes zijn uniek en onverwacht, zij verschillen naargelang het Jeep model en kunnen zowel voorkomen aan de buiten- of binnenkant van het voertuig. Oorspronkelijk waren Easter Eggs een onvoorbereide toevoeging van een grafisch element aan een standard onderdeel van het voertuig, maar in de loop der jaren is het een typisch onderdeel van het Jeep design geworden. Vaak zijn het styling elementen die refereren naar het erfgoed van het merk – zoals de zeven sleuven in de grille van iconische Jeep modellen, zoals de Wrangler – om de originele roots van de Jeep designfilosofie te benadrukken. Daarnaast wordt het ook inspiratie uit de natuur gehaald en sommige elementen zijn zelfs aan een avontuur gebonden. De verrassingselementen worden niet zomaar ergens geplaatst. De designers denken goed na over wat een logische plek is om de Easter Egg te verstoppen. Dat is ook de reden dat ze vaak worden teruggevonden op bepaalde functionele plekken, zoals opbergvakjes en achter de tankklep. Op deze manier worden er bij het dagelijks gebruik van de auto heel spontaan de Easter Eggs ontdekt. Maar wees gerust, niet alle ‘Easter Eggs’ zijn zo makkelijk te vinden, dus let goed op en houdt alles goed in de gaten!

Traditie nieuwe Jeeps

Deze traditie wordt vandaag de dag in iedere nieuwe Jeep doorgevoerd. Dat gezegd hebbende, de Easter Eggs zijn niet bij elk model hetzelfde. En dat maakt het ook elke keer weer een leuke bezigheid om eens de hele auto onderste boven te keren en alle verborgen grapjes te gaan zoeken. Zoals gezegd, deze traditie wordt voortgezet en bij ieder nieuw model weer fantastisch doorgevoerd. Zo ook bij de nieuwe Jeep Renegade en Compass MY20, maar ook bij de nieuwe PHEV modellen die Jeep heeft aangekondigd en ook al te pre-orderen zijn!

Maar, zoals altijd: er kan er maar één de grappigste en beste zijn. En dat is, met enige afstand, het merk Jeep. In hun auto’s zitten zó verschrikkelijk veel grapjes en verwijzingen naar het roemruchte verleden van Jeep in, dat het bijna te bizar voor woorden is. Ben of ken je iemand met een Jeep? Dan weet je wat je te doen staat de aankomende dagen! En als je er eentje vindt, maak er een foto van, deel hem op social media en tag ons @Zeeuw_automotive erin!

 

HomeJeepNieuwsHet merk Jeep® en de haar verborgen boodschappen (Easter Eggs)

Heb je een vraag?